Zonnepanelen op plat of schuin dak

Niet alleen het type dak, maar ook de ligging en de hellingshoek bepalen of uw dak geschikt is voor zonnepanelen.

Onze klanten geven ons een 9.2/10
Benieuwd hoeveel u kunt besparen? Wij helpen u graag.
Benieuwd hoeveel u kunt besparen? Wij helpen u graag.
  • Vast aanspreekpunt van A tot Z
  • Vergelijk, kies en bespaar
  • 100% onafhankelijk

 

Binnen 1 minuut vrijblijvend geregeld.

Opbrengst met plat dak

Zonnepanelen op een plat dak behalen vaak een hoog rendement. Dat komt door de flexibele ligging, het is eenvoudiger om ze op de beste positie en/of hellingshoek te plaatsen. Bij schuin dak ben je afhankelijk van de ligging en de hellingshoek van het dak.

Naast het hoogste rendement behalen is het plaatsen van zonnepanelen op plat dak ook vaak goedkoper. Dat komt doordat het voor de installateurs eenvoudiger aan te leggen is dan een schuin dak. Wel wordt er meer materiaal gebruikt, het is dus niet vanzelfsprekend dat plat dak “altijd” goedkoper is dan schuin dak.

Bekijk meer over zonnepanelen top 3 vergelijken Voorbereiden op de installatie

Zonnepanelen op schuin dak

Zonnepanelen op schuin dak worden geplaatst op de plek waar ze het hoogste rendement kunnen behalen. Het voordeel van een schuin dak is dat er geen extra kosten voor een hellingshoek worden berekend, hier is namelijk geen extra materiaal voor nodig.

Het nadeel is dat het dak in dit geval de hellingshoek bepaald, dat is niet alleen gelijk aan de hellingshoek die het beste rendement behaald. De zonnepanelen zullen alsnog energie opwekken, alleen de stroomopbrengst kan wat minder zijn.

Persoonlijk advies
Persoonlijk advies
Blije klanten
Blije
klanten
Laagste prijs garantie
Laagste prijs
garantie
Installatie experts
Installatie experts

Zonnepanelen op een dakkapel

Veel daken hebben een onderbreking op het dak van bijvoorbeeld een dakkapel of schoorsteen. Zonnepanelen zouden in theorie op een dakkapel geplaatst kunnen worden, echter raden wij dit af. Dit is omdat de dakkapel vaak het gewicht van de panelen geen 25 jaar kan dragen. Om lekkages te voorkomen raden wij in veel gevallen zonnepanelen op een dakkapel af.

Door de stijgende energie- en gasprijzen worden zonnepanelen steeds populairder. Los van de positie van uw dak, zorgen zonnepanelen ervoor dat uw minder afhankelijk wordt van het net.

Ik wil advies

Zonnepanelen plat of schuin dak?

Verrekenen Combinatiekorting

Indien u ook een laadpaal wilt (of al eerder bij ons heeft aangeschaft) heeft u recht op onze combinatiekorting, deze kan oplopen tot €500!

Balancing Salderingsregeling

De afbouwende salderingsregeling kan effect hebben op het rendement en terugverdientijd van de zonnepanelen. Hoe eerder de aanschaft hoe korter terugverdientijd van de zonnepanelen.

Thuis / prive BTW teruggave

Bij het aanschaffen van zonnepanelen heeft u recht op de BTW teruggave. Dat scheelt 21% op de totale aanschaf van uw panelen. De BTW-teruggave is inbegrepen en zit in onze service.

Contact opnemen

Onze klanten
geven ons

Op basis van 542 beoordelingen

Kiyoh
Vrijblijvend advies op maat

Benieuwd hoeveel u kunt besparen met onze zonnepanelen?
Onze experts helpen u graag

    Deze website kan niet functioneren zonder JavaScript.