Algemeen Zonnepanelen

Zonnepanelen
Waarom zou ik zonnepanelen aanschaffen? Pijl

De aanschaf van zonnepanelen zorgt ervoor dat u op een duurzame manier een deel van uw stroom opwekt. De zon is bij uitstek een duurzame energiebron. Zonlicht is gratis, raakt nooit op en er komen geen schadelijke stoffen vrij in het omzetten van zonlicht naar energie. Naast duurzame beweegredenen is er ook nog het financiële aspect. Zonnepanelen zijn namelijk een goede investering die zichzelf ruimschoots terugverdiend. Gemiddeld gaan de zonnepanelen 25 jaar mee en ligt de terugverdientijd rond de 7 jaar, dat betekent 18 jaar gratis stroom!

Waar moet ik opletten bij het aanschaffen van zonnepanelen? Pijl

Belangrijk bij de aanschaf van zonnepanelen is dat het duidelijk is bij welke partij je terecht kan in het geval van garantie. Er zijn meerdere soorten garanties (die op de zonnepanelen, de omvormer en installatie). Een partij als Laadkompas zorgt ervoor dat al deze zaken helder en goed geregeld zijn.

Heb ik een omgevingsvergunning nodig? Pijl

Vaak is een omgevingsvergunning niet benodigd. Indien zonnepanelen niet passen in bijvoorbeeld het plaatselijke bestemmingsplan dan is deze wel nodig, dit verschilt per gemeente. Op de website van de Rijksoverheid staat verdere informatie hierover. Daarnaast kunnen onze experts u hierbij helpen. Indien u in een monument of beschermd stadsgezicht woont heeft u vaak toestemming nodig van de gemeente.

Welke merken zonnepanelen en omvormer bieden jullie aan? Pijl

Wij adviseren momenteel monokristallijne (mono) full black zonnepanelen van DMEGC aan. De reden hiervoor is dat DMEGC panelen van een hoge kwaliteit produceert. Dit komt doordat zij de zonnecellen zelf maakt zodat dit essentiële onderdeel in een eigen productieproces zit. Dit zorgt ervoor dat de panelen ook langer kunnen meegaan. Daarnaast hebben de zonnepanelen zelf een strak uiterlijk als een gunstige prijs. Naast de DMEGC, bieden we ook Trina Solar en LG panelen aan.

Voor wat betreft de omvormers werken wij met SolarEdge of SMA.

Deze website kan niet functioneren zonder JavaScript.