Waarom kiezen voor de Webasto Pure laadpaal?

De Webasto Pure is in zijn prijsklasse momenteel de uitblinker. Met een vanaf prijs van €595 incl. BTW biedt de laadpaal alle functionaliteiten die benodigd zijn om de elektrische auto op een goede manier op te laden. Webasto is als Duitse fabrikant met name bekend geworden als toeleverancier van panoramadaken aan de automotive industrie. Sinds 2017 biedt het Duitse bedrijf ook laadoplossingen aan.

 

Laadpaal voor thuis

 

 

 

Webasto Pure side

 

 

 

Webasto Pure voor bedrijfslocaties

De speciaal ontwikkelde Webasto Stand laadzuil zorgt voor een robuuste uitstraling op een parkeerterrein of bij het bedrijfsgebouw. De ingebouwde sleutelschakelaar zorgt er eventueel voor dat het laadstation is af te sluiten. Wel moet worden opgemerkt dat de Webasto Pure het verbruik niet kan bijhouden en geen slimme functies heeft waardoor het laadstation voor bedrijfslocaties vaak niet geschikt is.

Webasto Live

In het najaar van 2019 is de slimme variant van de Webasto gepresenteerd: de Webasto Live. Ten opzichte van de Webasto Pure is de Live €1.000 duurder, wat relatief veel is. Het grote voordeel van de Webasto Live is deze oplossing slim is. Er zit een geïntegreerd 4G-modem in het laadstation welke zorgt voor mobiele communicatie en online updates. Daarnaast zit er een MID geijkte kWh-meter ingebouwd zodat het verbruik via de online portal zichtbaar is. Daarnaast is het mogelijk om tot wel 250 Webasto Live’s met elkaar te verbinden om hiermee een slim laadnetwerk samen te stellen.

Om gebruik te maken van de slimme functies is het noodzakelijk om het Connectivity Home-pakket toe te voegen aan de bestelling. Voor €144 incl. BTW is het mogelijk om door middel van een app en inlog het laadstation te bedienen en gegevens te exporteren. In tegenstelling tot de Webasto Pure is het met de Webasto Live ook mogelijk om tegen een meerprijs van €60 de vaste kabel te verlengen van 4,5 meter naar 6 meter.

 

Ik wil advies over Webasto Pure laadpaal

 

 

 

Webasto pure laadpaal voor thuis

De Webasto Pure is beschikbaar in een 16A en een 32A variant. Met de 16A variant kan (afhankelijk van het beschikbare vermogen) worden geladen op 11kW of 3,7kW. Met de 32A variant worden deze snelheden zelfs verdubbeld tot 22kW of 7,4kW.

De Webasto Pure biedt helaas geen interne mogelijkheid om het verbruik in te zien voor eventuele verrekening. Dat betekent ook dat een laadpas niet benodigd is om gebruik te maken van het laadstation. Ten opzichte van andere offline laadpunten onderscheidt het laadstation zich door een meegeleverde sleutelschakelaar. Dit zorgt ervoor dat het laadstation kan worden afgesloten voor ongeautoriseerd gebruik. Momenteel is de Webasto Pure enkel leverbaar met een vaste kabel van 4,5 meter.