Wat kost een laadpaal

Wat kost een laadpaal voor thuis

Laadpaal kosten

De kosten voor een laadpaal zelf zijn voornamelijk afhankelijk van
1) Het gekozen merk. Hierbij geldt dat premium merken iets duurder zijn
2) De benodigde functies en maximale vermogen van het laadstation. Slimme (online) laadstations zijn duurder dan offline laadstations. Een laadstation die geschikt is om te laden op 3-fase is vaak duurder dan een laadstation die alleen op 1-fase kan laden
3) De geselecteerde accessoires. Bij sommige fabrikanten is een vaste laadkabel duurder. Indien er wordt gekozen voor montage op paal dan zijn de kosten ook hoger doordat deze paal wordt aangeschaft.

De kosten voor een laadpaal thuis ligt afhankelijk van bovenstaande factoren vaak tussen de €500 en €1.200 excl. BTW.

Laadpaal kosten installatie

De kosten voor een standaard laadpaal installatie bij Laadkompas zijn €295 excl. BTW. In dit bedrag zitten veelvoorkomende werkzaamheden die gerelateerd zijn aan een laadpaal installeren. Daarnaast zit er 10 meter voedingskabel en 5 meter graafwerk inbegrepen. Eventuele aanvullende werkzaamheden worden vooraf met u besproken en na installatie gefactureerd. Hierbij kunt u denken aan een aparte 1-fase of 3-fase aardlekautomaat of bestratingswerkzaamheden. Laadkompas werkt niet met dure pakketten waarin u altijd te hoog wordt ingeschaald. De modulaire prijsopbouw van onze installatie zorgt ervoor dat wij een laagste prijsgarantie hanteren op de installatie.

De kosten voor een gemiddelde installatie liggen tussen de €295 en €500 excl. BTW.

Laadpaal kosten abonnement (optioneel)

In zijn algemeenheid geldt dat bij slimme laadpalen een abonnement hoort. Slimme laadpalen hebben een communicatiemodule die het mogelijk maakt om data te versturen zodat (automatische) facturatie en verrekening mogelijk is. Laadpaal eigenaren krijgen een hogere stroomrekening, hiervoor worden zij gecompenseerd doordat er maandelijks automatisch een bedrag op de bankrekening wordt bijgeschreven.

De abonnementskosten zijn afhankelijk van de backoffice provider (vaak de fabrikant) en liggen vaak tussen de €4 en €5 per maand.

Persoonlijk overzicht van kosten

Laadkompas is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van geschikte laadpalen. U ontvangt direct van onze EV-experts een persoonlijke vergelijking van meest geschikte laadpalen en de bijbehorende kosten in de mailbox. Onze EV-experts zijn ook ’s avonds en in het weekend bereikbaar om u verder van dienst te zijn in de keuze van de beste laadpaal.