Terug naar kennisbank

De geschikte laadpaal kiezen

Door de explosieve stijging in de EV-markt zijn er meer laadpaal fabrikanten op de markt gekomen. Klanten weten door het grote aanbod niet goed wat voor laadpaal het best bij hun situatie past. Sinds 2015 zijn wij actief als onafhankelijke aanbieder van laadpalen. Door onze ervaring weten we welke laadpaal het meest geschikt is voor uw situatie. Onze laadpalen voldoen dan ook aan een aantal eisen. Wij vertellen u graag waar wij op letten.

Facebook Youtube LinkedIn Instagram

Waar letten onze experts op?

De laatste jaren hebben er veel ontwikkelingen plaatsgevonden in de EV-Branche. Zowel op het gebied van elektrische auto’s als de opladers van deze auto’s. Door de vele merken en opties zien klanten door de bomen het bos niet meer.

Een goede laadpaal voldoet aan het laadvermogen van uw auto, heeft een modulaire opbouw, bezit over slimme functionaliteiten en is toekomstbestendig. De laadpalen die wij aanbieden voldoen aan deze eisen.

Laadpaal merken

Er zijn veel verschillende merken op de markt, hierbij is het verschil voor de klant vaak onoverzichtelijk. Bij Laadkompas vinden we kwaliteit en klantbeleving belangrijk.

We hebben er voor gekozen om uitsluitend laadstations van de volgende A-merken te verkopen: Shell Recharge, Alfen, EVBox, EVHub en Wallbox

Laadvermogen van 22kW

Een goede laadpaal voldoet aan de vraag van uw auto. De laadpaal levert het hoogst mogelijke vermogen waar uw auto veilig op kan laden. Uw auto vraagt om een bepaalde hoeveelheid stroom, het laadpunt moet dit vermogen veilig leveren.

Momenteel is de hoogst mogelijke laadsnelheid 22kW. Door dit vermogen is het mogelijk om uw auto in één nacht op te laden. Met een laadpaal op dit vermogen laadt u tot 8x sneller op dan via het stopcontact.

Modulaire opbouw laadpaal

Het is van groot belang om te kijken of de techniek van een laadpaal modulair is opgebouwd met bijvoorbeeld verschillende printplaten. Wanneer een specifieke printplaat defect raakt, is het mogelijk om deze plaat te vervangen, in plaats van een heel laadstation.

Hiermee bespaart u extra kosten en is uw laadpaal toekomstbestendig. Een B-merk laadpaal heeft meestal één printplaat waardoor de laadpaal kwetsbaarder is. Daarnaast gebruikt een A-merk laadpaal betere componenten waardoor de levensduur toeneemt.

Bij een modulair opgebouwde laadpaal is het mogelijk om defecte onderdelen gemakkelijk te vervangen.

Functionaliteiten

Laadpalen krijgen steeds meer slimme functies. Hierdoor past een laadstation zich beter aan op uw laadgedrag en beleeft u het opladen van uw auto optimaal. Slimme functies zijn o.a. automatisch laadkosten verrekenen met uw werkgever, load balancing en laden op zonne-energie.

A-merken zijn volop in ontwikkeling op het gebied van slimme functies, levensduur en toekomstbestendigheid. Zo bent u verzekerd van de nieuwste technologie en functionaliteiten.

Toekomstbestendigheid en continuïteit

Een goede laadpaal is toekomstbestendig en altijd beschikbaar om te laden. Wij hebben onze merken dan ook uitgekozen op deze punten. Bent u aan het oriënteren voor een laadstation voor uw elektrische auto? Onze experts hebben de top 3 laadpalen voor u op een rijtje gezet.

Laadkompas geeft onafhankelijk advies en biedt een breed assortiment aan uitsluitend A-merken aan. We hebben alles van eenvoudige laadpalen (Plug & Charge) tot aan hoogwaardige laadpalen met slimme functies zoals het gebruik van WiFi en load balancing.

Zo kies je de juiste laadpaal voor thuis Ja, vertel mij meer!

Gratis persoonlijk advies

Wij helpen u graag verder. Bel of mail ons, of vraag gratis advies. Wij zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag
van 9:00 tot 17:30.

Gratis advies aanvragen
Deze website kan niet functioneren zonder JavaScript.