Tesla opladen thuis, maar met welke laadpaal?

Tesla staat bekend als de grote pionier op het gebied van elektrische auto’s en is in 2003 opgericht door Elon Musk. Een laadpaal Tesla voor thuis is erg handig voor bezitters van bijvoorbeeld de Tesla Model 3 Standard Range, Tesla Model 3 Long Range Dual Motor, Model S of Model X.

 

Laadpaal vergelijken voor thuislocatie

 

 

 

 

 

Welke Tesla modellen zijn er

Als Laadkompas zijnde vergelijken wij verschillende soorten laadpalen. Er zijn immers vele soorten laadpalen verkrijgbaar die variëren van oplossingen zonder toeters en bellen tot laadpalen met de nieuwe technische snufjes. Bij het aanvragen van de vergelijking stellen wij u altijd een aantal vragen zodat onze EV-experts weten welke laadpalen zij voor u moeten vergelijken. Hiervoor kijken wij naar de volgende factoren:

  • Thuislocatie, bedrijfslocatie of zowel een thuis als bedrijfslocatie
  • Gaat het om een specifieke auto of om verschillende elektrische auto´s
  • Enkele of dubbele laadpaal
  • Slimme (online) laadpaal of een offline model

 

 

 

 

advies_laadpaal_thuis_gebruik

 

 

 

 

Wat is de beste laadpaal Tesla?

Laadkompas maakt het mogelijk om laadpalen met elkaar te vergelijken. Met zoveel merken en zoveel verschillende soorten (snel)laadpalen kunnen we ons voorstellen dat het wat moeilijk kan zijn om het overzicht te bewaren. Gelukkig zijn onze EV-experts beschikbaar om u bij te staan.

 

Tesla Wall Connector

De Wall Connector is de laadoplossing van Tesla voor thuis. De Wall Connector heeft geen gecertificeerde kWh-meter zodat het stroomverbruik voor de administratie niet kan worden bijgehouden. Wij adviseren als laadpaal Tesla altijd een laadpaal met kWh-meter en communicatiemodule zodat het stroomverbruik kan worden bijgehouden en automatisch verrekend.

 

Tesla Supercharger

Tesla heeft daarnaast een netwerk van eigen snellaadstations. Deze laadstations heten Tesla Superchargers en zijn met name handig indien er onderweg opgeladen dient te worden. Superchargers maken geen gebruik van de boordlader van de auto en leveren direct gelijkstroom (DC) aan de accu. Op deze manier laadt u met meer dan 100 kW per uur op, handig voor onderweg!

Thuisladen biedt altijd de beste oplaadervaring en is vaak voordeliger dan Supercharging. Ons advies is dan ook om alleen bij grote afstanden gebruik te maken van de Superchargers.

 

Ja, ik wil de beste laadpaal voor mijn Tesla

 

laadpaal_thuis_kopen_tesla

 

 

Hoe laad ik mijn Tesla op met een laadpaal?

Het grote voordeel is dat een Tesla op krachtstroom (3-fase) kan opladen. In de praktijk betekent dat de Tesla maximaal op 22 kW kan laden. Vaak is deze snelheid bij Nederlandse huisaansluitingen niet haalbaar en wordt de Tesla met 11 kW per uur opgeladen. Een Tesla voegt hiermee een maandelijks bereik toe van meer dan 50 km per uur als deze thuis wordt opgeladen.

Een accu van een Tesla heeft een gemiddelde capaciteit van 75 kWh. In zo´n 7 uur is een Tesla opgeladen, daarnaast is de eerste 80% van de accu in 50% van de tijd opgeladen.

Om de Tesla thuis goed op te laden is het belangrijk dat uw woning de beschikking heeft over een krachtstroom aansluiting van minimaal 3×25 ampère. Een aansluiting van 3×25 ampère is gebruikelijk, ten opzichte van een 1-fase aansluiting is het jaarlijkse vastrecht ook gelijk. Een verdere verzwaring (naar bijvoorbeeld 3×35 ampère) zorgt ervoor dat het jaarlijkse vastrecht met ca. €1.000 omhoog gaat, dit adviseren wij dan ook niet. U kunt de capaciteit van uw hoofdaansluiting opvragen bij uw netbeheerder. Daarnaast kunt u deze ook zien op uw jaarafrekening.

 

Veilig uw Tesla laadpaal laten installeren?

Een laadpaal Tesla installatie door Laadkompas gebeurt op een veilige en goede manier. Laadkompas wordt enkel met gecertificeerde installateurs die jarenlange ervaring werken. Wij werken met een laagste prijs garantie en bieden eerlijke en vaste lage prijzen. Wij werken niet met dure en te ruimte pakketten maar u betaalt alleen voor wat u nodig heeft. Niets is ons te gek, ook voor uitdagende installaties bent u bij Laadkompas op het goede adres.

Ik wil meer weten over laadpaal installatie

 

 

 

laadpaal_thuis_advies

 

 

 

 

Wat zijn de kosten voor Tesla laadpaal

De kosten van een laadpaal kunnen erg verschillen. Het is belangrijk om niet alleen naar het prijsverschil, maar ook naar het kwaliteits- en functieverschil van laadpalen te kijken. De duurste laadpaal is niet per se de beste laadpaal. Veel hangt af van de verschillende wensen en behoefte van de koper van de laadpaal.

De kosten voor een slimme (online) laadpaal liggen hoger dan de kosten voor een offline laadpunt. Een slim laadpunt heeft meer opties die er bijvoorbeeld voor zorgen dat er software op de laadpaal kan worden geïnstalleerd. Daarnaast willen veel elektrische berijders de stroomkosten automatisch verrekenen, dit is alleen mogelijk met een slimme laadpaal. Een offline laadpunt heeft geen communicatiemodule en ook geen geijkte kWh-meter. Dit zorgt er voor dat de kosten voor een offline laadpunt lager liggen, qua functionaliteiten is dit dan ook minder.

 

 

Onafhankelijk advies voor uw laadpaal bij u thuis

Wanneer u besluit om een offerte aan te vragen voor de nieuwe laadpaal via Laadkompas.nl, ontvangt u van ons een top 3 van laadpalen die qua prijs en kwaliteit het meest aansluiten bij uw persoonlijke wensen en voorkeuren.

Vergelijk nu