Terug naar kennisbank

Een laadpaal thuis installeren

Na de aanschaf van een laadpaal moet deze ook geïnstalleerd worden, moet je dit uitbesteden of kun je dit ook zelf doen? Wij lopen de installatie stapsgewijs met u door.

Facebook Youtube LinkedIn Instagram

De opbouw van een installatie

Bij de aanschaf van een laadpaal is het belangrijk om een aantal zaken vast voor te bereiden. Waar het laadstation moet komen, op hoeveel fasen de auto kan laden en of de meterkast aangepast moet worden. Deze drie zaken kunnen zowel invloed hebben op de keuze van uw laadpaal, als de installatie van de laadpaal. Het bepaald hoe de installatie van uw laadpaal wordt opgebouwd.
Voor uw installatie is het in veel gevallen zo dat Laadkompas eerst foto’s opgevraagd. Zo kunnen wij de situatie duidelijk in kaart brengen. Aan de hand van deze foto’s kan de adviseur een kostenplaatje maken, is er bijvoorbeeld meer grondwerk of extra grondkabel nodig.

Laadpaal installatie stap voor stap:
1. De locatie van het laadstation wordt bepaald
2. De monteur bepaald de route van de meterkast naar de laadpaal
3. De kabels van de meterkast worden getrokken naar de laadpaal
4. De laadpaal wordt aangesloten in de meterkast
5. Na de meterkast, wordt de laadpaal zelf aangesloten
6. Nu kan de laadpaal getest worden d.m.v een testkastje of de auto
7. Na de installatie neemt de monteur de werkzaamheden en app door

Hoe gaat een laadpaal installatie in zijn werk?

Voor uw installatie is het in veel gevallen zo dat Laadkompas eerst foto’s opgevraagd. Zo kunnen wij de situatie duidelijk in kaart brengen. Aan de hand van deze foto’s kan de adviseur een kostenplaatje maken, is er bijvoorbeeld meer grondwerk of extra grondkabel nodig.
Bij de installatie krijgt de installateur eerst te weten waar de laadpaal moet komen te hangen/staan. Zo kan de installateur de route van de meterkast naar de laadpaal bepalen, daarna beginnen met boren, eventueel grondwerk en installeren. Zodra de het laadstation hangt, wordt eerst het meterkast-werk uitgevoerd voordat de laadpaal in gebruik gesteld kan worden.

Bekijk meer over laadpaal installatie Volledige installatie video

Installatie van de Wallbox Powerboost

Laadpaal zelf installeren of laten installeren

Mocht u de laadpaal installatie zelf uit willen voeren, dan kan dat. Het laadstation wordt dan geleverd op locatie, elke laadpaal wordt geleverd met een uitgebreide handleiding. Het zelf installeren van een laadpaal is uitsluitend geschikt voor iemand met technische kennis en expertise m.b.t elektra.

Als u het laadstation laat installeren door Laadkompas, ontzorgen wij u in het geheel. Een ervaren installateur zal de installatie uitvoeren en alle mogelijkheden zoals bijvoorbeeld de app met u doornemen.

Bekijk meer over laadpaal installatie Laadpaal handleiding

Wat kost het installeren van een laadstation?

De kosten van een laadpaal installatie worden bij de offerte al opgemaakt. Laadkompas beschikt over drie installatiepakketten, de adviseur kiest het pakket die het best bij uw situatie past. Voor bedrijven met meerdere laadpalen die geïnstalleerd moeten worden, gelden andere prijzen. Deze zal de adviseur modulair opbouwen en onderbouwen.

Het kan zijn dat er kosten gemaakt moeten worden die buiten het pakket vallen, deze worden altijd met de klant overlegd en toegelicht.

Bekijk meer over laadpaal installatie Bekijk de prijslijst

Gratis persoonlijk advies

Wij helpen u graag verder. Bel of mail ons, of vraag gratis advies. Wij zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag
van 9:00 tot 17:30.

Gratis advies aanvragen
Deze website kan niet functioneren zonder JavaScript.