Als je een laadpaal gaat kopen is het belangrijk om rekening te houden met de subsidie op de laadpaal. De markt van elektrische auto’s is aan het groeien en met deze groei komt ook de groei van het aanbod in laadpalen. De overheid stimuleert het rijden in elektrische auto’s. Dit is de reden dat er verschillende subsidies zijn bij het kopen van een elektrische auto maar ook bij een laadpaal. Bij Laadkompas kunnen wij u de drie beste laadpalen voor u selecteren. Vul nu onze korte vragenlijst in en ontvang snel uw offerte.

 

Ja, ik wil het juiste advies over laadpaal

 

Subsidie laadpaal

 

Subsidie laadpaal zakelijk

Er zijn drie soorten fiscale voordelen die nu mogelijk zijn bij het kopen van laadpalen. De subsidies die beschikbaar zijn: Milieu Investeringsaftrek (MIA), Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (VAMIL) en kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA). Alle subsidies die beschikbaar zijn, zijn voor ondernemers.

Met de MIA kan de investeringsaftrek oplopen tot 36% van het investeringsbedrag. Hier komt nog de gebruikelijke investeringsaftrek bovenop. Bij de VAMIL kunt u 75% van de investeringskosten afschrijven. Dit kan op een zelf te bepalen tijdstip gebeuren en levert een liquiditeit- en rentevoordeel op voor uw bedrijf. De minimale investeringskosten voor de laadpaal dient wel minimaal €2.500 te zijn. Het aanvragen van de KIA kan zorgen voor een extra fiscale afschrijving van 28% in het investeringsjaar.

Subsidie elektrische auto

 

Subsidie laadpaal particulier

Momenteel zijn er geen landelijke subsidies voor het aan laten leggen voor een laadpunt thuis. Veel gemeentes bieden wel op eigen initiatief subsidies en tegemoetkomingen op financieel gebied als u thuis een laadpaal wil kopen. Elke gemeente heeft hier zijn eigen eisen voor. Bij Laadkompas kunnen wij voor u uitzoeken voor welke subsidies in aanmerking komt en wat de hoogte hiervan zal zijn. Het komt wel steeds minder voor dat gemeentes subsidie aanbieden voor het plaatsen van een laadpaal op eigen terrein. Door de grote opkomst van elektrische auto’s zijn de gemeentes meer gaan investeren in openbare laadpalen.

 

Laadpaal kopen met subsidie

Wilt u een laadpaal kopen met subsidie? Vraag dan een offerte aan bij Laadkompas. Wij bieden onafhankelijk en vrijblijvend advies aan zowel particulieren als aan bedrijven. U kunt ook bij ons terecht als u een laadpaal bij zowel uw werk als thuis wilt. Dit is natuurlijk de beste optie voor iedereen met een elektrische auto. Dit zal ervoor zorgen dat uw elektrische auto altijd voldoende opgeladen is.

Vraag nu een offerte aan en krijg advies die is afgesteld op uw situatie, wensen en behoeftes. Wilt u sneller contact? Bel dan naar 020 208 89 99 en krijg direct een van onze experts aan de telefoon.

Vergelijk nu

Subsidie laadpaal elektrische auto

Voordelen Laadkompas.nl

Profiteer van onze unieke voordelen bij het aanschaffen van een elektrische laadpaal

  • Wij leveren alle merken laadpalen die uitblinken in kwaliteit en gebruiksgemak
  • Naast een transparant overzicht van de mogelijkheden bieden wij altijd de laagste prijsgarantie
  • Wij bieden onafhankelijk advies over producten, subsidies en belastingvoordelen
  • Wij staan u voor al uw vragen elke werkdag van 9:00 tot 21:00 telefonisch te woord