Ontvang ik subsidie als ik een laadpaal koop?

Benieuwd of u subsidie ontvangt bij het kopen van een laadpaal voor uw elektrische auto? Op deze pagina behandelen we de geldende subsidies bij het aanschaffen van laadpalen voor elektrische auto’s.

Dat elektrisch autorijden razend populair begint te worden zal vast geen geheim voor u zijn. Elektrisch autorijden is dé nieuwe norm en met de technologie die alsmaar verder ontwikkelt is het een kwestie van tijd voor het merendeel van alle auto’s op de weg bestaat uit elektrische voertuigen.

De overheid stimuleert elektrisch autorijden en er is dus zeker een mogelijkheid dat u subsidie ontvangt bij de aanschaf van een laadpaal. Momenteel gelden de volgende fiscale voordelen voor vol-elektrische en plug-in hybride auto’s en laadpalen:

  • Milieu Investeringsaftrek (MIA)
  • Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (Vamil)
  • Kleinschaligdheidsinvesteringsaftrek (KIA)

Benieuwd of de subsidie ook voor u en de nieuwe laadpaal van toepassing is? Neem direct contact op met één van onze experts via 020 208 89 99.

Subsidie laadpaal

Lokale subsidies bij laadpalen

Wanneer u besloten heeft een nieuwe laadpaal aan te schaffen voor uw elektrische auto kunt u buiten de bovengenoemde regelingen bij veel gemeentes rekenen op een extra subsidie. Soms gelden er voorwaarden aan de aanschaf. Zo ontvangt u bijvoorbeeld in de gemeente Alblasserdam tot wel € 1.000,- subsidie als u een dubbele laadpaal koopt voor thuis en/of op kantoor. In Amsterdam ontvangt u tot € 500,- subsidie voor een laadpaal die bestemd is voor eigen gebruik (thuis of op kantoor), maar besluit u de laadpaal beschikbaar te maken voor openbaar gebruik, dan kan de subsidie oplopen tot wel € 1.000,-!

Op onze veel gestelde vragen pagina hebben we een overzicht samengesteld van de bij ons bekende subsidies per gemeente. Regelmatig vullen wij deze lijst aan. Wilt u weten welke subsidies omtrent laadpalen in uw gemeente gelden? Neem dan contact op met de gemeente of bel ons op 020 208 89 99 zodat we het voor u uit kunnen zoeken.

Subsidie elektrische auto

Laadpalen vergelijken

Een subsidie bij uw nieuwe laadpaal is natuurlijk geweldig, maar wat nog interessanter is is de beste prijs voor uw nieuwe laadstation. Doordat elektrisch autorijden zo populair aan het worden is, groeit ook de markt voor laadpalen voor uw elektrische auto. Vrijwel iedere dag komen er nieuwe merken en nieuwe laadpalen ter beschikking. We kunnen ons dan ook goed voorstellen dat het voor u steeds lastiger wordt om de juiste laadpaal te selecteren die het best bij uw persoonlijke situatie past.

Of u nu een laadpaal zoekt voor bij u thuis, voor bij u op kantoor of voor beide situaties: Laadkompas.nl helpt u graag bij het vinden van laadpalen die het beste aansluiten bij uw persoonlijke behoefte. Wij doen dit met behulp van een korte vragenlijst.

In deze vragenlijst stellen we u een aantal vragen die inzicht bieden in uw persoonlijke wensen en voorkeuren. We brengen deze persoonlijke behoeftes nauwkeurig in kaart en selecteren vervolgens 3 laadpalen die het meest aansluiten bij uw wensen en voorkeuren. Deze top 3 van laadpalen wordt onafhankelijk door ons samengesteld waarbij we kijken naar de kosten, de geleverde service, beschikbare subsidies, eventuele aanvullende voorwaarden en natuurlijk de kwaliteit.

Onafhankelijk advies voor uw laadpaal bij u thuis

Een laadpaal kopen doet u niet iedere dag. Het moet een investering zijn voor de langere termijn en het duurste laadstation is natuurlijk niet automatisch de beste laadpaal voor uw persoonlijke situatie. Laadkompas voorziet u graag van vrijblijvend en onafhankelijk advies (ook over de beschikbare subsidies per laadpaal) bij het kopen van uw nieuwe laadpaal. Wij zijn niet aangesloten bij een overkoepelende organisatie en wij onderhouden ook geen contracten met leveranciers. Ons advies is dan ook altijd 100% onafhankelijk en de top 3 met beste laadpalen voor u is altijd 100% vrijblijvend.

Ga hier direct naar de vragenlijst om de vrijblijvende offerte te ontvangen of neem contact met ons op via 020 208 89 99 om persoonlijk advies van één van onze experts te ontvangen over een elektrische laadpaal.

Vergelijk nu

Subsidie laadpaal elektrische auto

Voordelen Laadkompas.nl

Profiteer van onze unieke voordelen bij het aanschaffen van een elektrische laadpaal

  • Wij leveren alle merken laadpalen die uitblinken in kwaliteit en gebruiksgemak
  • Naast een transparant overzicht van de mogelijkheden bieden wij altijd de laagste prijsgarantie
  • Wij bieden onafhankelijk advies over producten, subsidies en belastingvoordelen
  • Wij staan u voor al uw vragen elke werkdag van 9:00 tot 21:00 telefonisch te woord

Heeft u vragen of informatie nodig?

Wij adviseren u graag bij het aanschaffen van uw laadpaal en uitzoeken van uw subsidie voordelen
Ontvang binnen 24 uur een persoonlijke en onafhankelijke vergelijking

Vul het aanvraagformulier in en u ontvangt binnen 24 uur een vrijblijvende offerte met een vergelijking van de top 3 laadpalen