Terug naar kennisbank

Auto opladen met zonnepanelen

Met zonnepanelen kunt u uw eigen zonne-energie opwekken. Opgewekte zonne-energie wordt vervolgens omgezet in stroom met behulp van een omvormer. Maar hoe werkt dat allemaal? Wij leggen het graag uit.

Facebook Youtube LinkedIn Instagram

Waarom investeren in zonnepanelen?

Bespaar op uw elektriciteitsrekening: Zonnepanelen leveren gemiddeld 18 jaar lang gratis energie op, waardoor u aanzienlijk kunt besparen op uw maandelijkse kosten.

Milieuvriendelijk: Zonnepanelen worden ook wel “groene energie” genoemd, omdat ze geen schadelijke stoffen uitstoten tijdens het opwekken van elektriciteit. Door te investeren in zonnepanelen draagt u bij aan een schonere en duurzamere toekomst.

Saldering tot 2031: Tot 2031 kunt u gebruikmaken van de salderingsregeling, waarbij u de energie die u met uw zonnepanelen opwekt kunt terugleveren aan het elektriciteitsnet. Vanaf 2025 zal de salderingsregeling geleidelijk afbouwen. Dit betekent dat u de opgewekte energie kunt verrekenen met de energie die u verbruikt, waardoor u nog meer bespaart op uw energiekosten.

Laadpaal en zonnepanelen

Wanneer u een laadpaal aanschaft of al heeft aangeschaft, zal uw elektriciteitsrekening aanzienlijk stijgen. Door uw eigen energie op te wekken kunt u deze kosten verlagen. Zonnepanelen vangen zonlicht op en zetten dit met behulp van een omvormer om in energie. De omvormer zorgt ervoor dat de opgewekte energie gebruikt kan worden als stroom in uw huis. Het aanschaffen van een laadpaal thuis is een goed moment om ook zonnepanelen te overwegen, aangezien het opladen van uw auto met zonnepanelen een ideale duurzame oplossing is.

Bij ons vindt u een uitgebreid assortiment aan laadpalen die geschikt zijn voor het laden op zonne-energie. Enkele van de beschikbare modellen zijn: Wallbox Pulsar Max, Wallbox Pulsar Plus, Wallbox Copper, Ratio Solar, Zaptec Go.

Terugverdientijd van uw zonnepanelen

De terugverdientijd inclusief installatie ligt in de praktijk tussen de 6 en 8 jaar, het kan oplopen tot 10 jaar. De prijs van 20 zonnepanelen is niet het dubbele van 10 zonnepanelen, daarom zijn de 20 zonnepanelen dus sneller terugverdient in verhouding met 10 panelen. Dit kan altijd nog verschillen bij een bepaalde hellingshoek, laat deze altijd adviseren door een expert. Gemiddeld gaan zonnepanelen 25 jaar mee, dat betekent dus minimaal 15 jaar gratis stroom. In het goedkoopste geval zelfs 18 jaar.

Het aanschaffen van zonnepanelen is dus zeker een goede investering die zichzelf terugverdient!

Salderingsregeling

Salderen is een belangrijk voordeel van het investeren in zonnepanelen. Bij salderen wordt de energie die u met uw zonnepanelen opwekt en niet direct zelf gebruikt, teruggeleverd aan het elektriciteitsnet. Deze teruggeleverde energie wordt verrekend met de energie die u op een ander moment van het net afneemt, bijvoorbeeld wanneer uw zonnepanelen ‘s nachts geen energie opwekken. Hierdoor wordt uw energierekening verlaagd.

Het salderen van energie is momenteel een gunstige regeling voor eigenaren van zonnepanelen. Tot 2031 kunt u de teruggeleverde energie nog salderen met de energie die u afneemt. Dit betekent dat u dezelfde prijs krijgt voor de teruggeleverde energie als wat u betaalt voor de energie die u afneemt. Het salderen biedt daardoor een financieel voordeel en verhoogt de terugverdientijd van uw investering in zonnepanelen.

Het salderen zal tussen 2025 en 2031 geleidelijk worden afgebouwd. Dit betekent dat de vergoeding voor teruggeleverde energie stapsgewijs lager wordt en uiteindelijk stopt. Het is daarom verstandig om vóór 2031 te investeren in zonnepanelen om maximaal te profiteren van het salderingsvoordeel.

Gratis persoonlijk advies

Wij helpen u graag verder. Bel of mail ons, of vraag gratis advies. Wij zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag
van 9:00 tot 17:30.

Gratis advies aanvragen
Deze website kan niet functioneren zonder JavaScript.