Terug naar kennisbank

Overweegt u zonnepanelen?

Met zonnepanelen kunt u uw eigen zonne-energie opwekken. Opgewekte zonne-energie wordt vervolgens omgezet in stroom met behulp van een omvormer. Maar hoe werkt dat allemaal? Wij leggen het graag uit.

Facebook Twitter LinkedIn Instagram

Waarom investeren in zonnepanelen?

Zonnepanelen combineren met uw laadpaal, hoe werkt dat?

Gaat uw elektra rekening omhoog door de laadpaal? Door uw eigen energie op te wekken kunt u deze kosten weer omlaag brengen.
De zonnepanelen vangen de zon op, deze wordt door de omvormer omgezet naar energie. De omvormer zorgt ervoor dat de opgewekte energie gebruikt kan worden als stroom in huis. Bij het aanschaffen van een laadpaal is het een goed moment om zonnepanelen te overwegen. Niet alleen omdat het een hoge elektra rekening bespaart, maar ook omdat u dan recht heeft op onze combinatiekorting.

We bieden 3 soorten omvormers aan; serie geschakeld, parallel geschakeld en micro omvormers. Onze adviseurs vinden altijd een passende omvormer om het beste rendement te behalen.

Zonnepanelen: DMEGC - 360Wp

Hoelang is de terugverdientijd?

De terugverdientijd inclusief installatie ligt in de praktijk tussen de 6 en 8 jaar, het kan oplopen tot 10 jaar. De prijs van 20 zonnepanelen is niet het dubbele van 10 zonnepanelen, daarom zijn de 20 zonnepanelen dus sneller terugverdiend in verhouding met 10 panelen

Gemiddeld gaan zonnepanelen 25 jaar mee, dat betekent dus minimaal 15 jaar gratis stroom. In het goedkoopste geval zelfs 18 jaar!

Het aanschaffen van zonnepanelen is dus zeker een goede investering die zichzelf terugverdient!

Wat is salderen?

De zonne-energie die u opwekt kunt u wegstrepen tegen uw eigen verbruik. Voor de zonne-energie die u meer opwekt dan verbruikt, krijgt u aan het eind van het jaar een terugleververgoeding van uw energieleverancier. De salderingsregeling wordt tussen 2023 en 2031 afgebouwd. Wanneer u de zonnepanelen vóór 2023 aanschaft, kunt u profiteren van de huidige terugverdientijd. Bij het aanschaffen na 2023 zal de terugverdientijd oplopen.

Wat zijn de nadelen?

Het nadeel kan voor veel mensen zijn dat het een eenmalige investering is. Overweeg dan een lening, om de grote uitgaven te verdelen in maandelijkse kosten.

Twijfelt u nog? Onze experts helpen u graag, zij adviseren dagelijks klanten bij het vinden van een passende oplossing.

Gratis persoonlijk advies

Wij helpen u graag verder. Bel of mail ons, of vraag gratis advies. Wij zijn bereikbaar van maandag t/m Vrijdag
van 9:00 tot 21:00.

Gratis advies aanvragen
Deze website kan niet functioneren zonder JavaScript.