Terug naar kennisbank

De meest geschikte laadpaal voor privégebruik

Bij het aanschaffen van een elektrische auto is er vaak ook behoefte aan een eigen laadpaal. Met een eigen laadpaal kunt u laden tegen het laagste tarief, dat maakt een laadstation thuis ook zo aantrekkelijk. Maar welke oplaadpaal is het meest geschikt? Wij leggen het graag uit.

Facebook Youtube LinkedIn Instagram

Waarom een privé laadpaal?

Een eigen laadpunt brengt aanschafkosten met zich mee, deze heeft u snel terugverdiend door het lage laadtarief waar u dan van profiteert. Een openbare laadpunt rekent al snel het dubbele laadtarief van een eigen laadpaal. Daarom is een laadstation thuis steeds aantrekkelijker. Laadpalen voor thuis zijn geschikt voor uitsluitend privégebruik of voor privé- & gastgebruik. Zo wordt er ook onderscheid gemaakt in offline- en slimme laadstations. Ontdek welk laadstation het best bij u past.

Uw behoeftes
De “meest geschikte” laadpunt is afhankelijk van uw auto en uw behoeftes. Heeft u behoefte aan load balancing of aan een laadstation die werkt zonder laadpas (plug- & charge)? Het is belangrijk om vooraf uw behoeftes in kaart te brengen, zo kunt u zelf het best de geschikte laadput vinden. Denk na over de toekomst, wellicht wilt u kosten verrekenen met uw werkgever of wilt u een laadtarief instellen voor bezoekers.

Verlangt u naar een eenvoudig en gebruiksvriendelijk laadstation?
Dan raden wij een Wallbox, EVHub en EVBox Elvi aan. Dit zijn de meest eenvoudige en gebruiksvriendelijke laadstations voor thuis, ideaal voor privégebruik.

Aangeraden laadstation voor privégebruik

Een van ons meest verkochte laadstations voor privégebruik is de Pulsar PLUS van Wallbox zonder verplichte abonnementskosten. Een Spaans merk met als doel om elektrisch laden even laagdrempelig te maken als tanken. De laadstations zijn ook beschikbaar voor een aantal slimme functies, zoals load balancing en de laadtijd in te plannen. Het compacte design en de flexibele laadsnelheid maken de prijs- kwaliteitsverhouding vervolgens erg scherp en aantrekkelijk. Daarnaast is load balancing optioneel en zijn er in de toekomst verdere opties te verwachten zodat het laadstation ook kan communiceren met uw zonnepanelen.

Wallbox Pulsar Plus, aan de schutting gemonteerd.

Advies van een expert

Zoals al eerder genoemd is het “meest geschikte” laadstation afhankelijk van uw behoeftes. Een advies van een van onze experts is daarom altijd aan te raden, dit doen zij geheel vrijblijvend. Ze kijken samen met u naar uw situatie, wensen en auto.

Onze experts denken graag met u mee en bieden u graag een persoonlijk én vrijblijvend adviesgesprek. Bel 088 999 0600 voor advies, maandag t/m vrijdag tussen 9:00 en 17:30.

Gratis persoonlijk advies

Wij helpen u graag verder. Bel of mail ons, of vraag gratis advies. Wij zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag
van 9:00 tot 17:30.

Gratis advies aanvragen
Deze website kan niet functioneren zonder JavaScript.