Terug naar kennisbank

600 miljoen extra subsidie voor elektrische auto’s.

Prinsjesdag 2021: kabinet maakt meer budget vrij voor subsidie elektrische auto. De verkoop van elektrische en waterstofauto’s wordt ook volgend jaar gestimuleerd blijkt uit het belastingplan 2022.

Facebook Youtube LinkedIn Instagram

Meer budget voor subsidie emissievrije auto’s

Op 21 september is er tijdens prinsjesdag bekendgemaakt dat veranderingen komen in het klimaatakkoord. Er is een extra budget beschikbaar gesteld voor het verduurzamen van gebouwen, waterpompen of betere isolatie. Alles het energieverbruik per huishouden omlaag te brengen, een goede stap richting aardgasvrij.

En naast het besteden een budget van ruim 500 miljoen voor verduurzaming van maatschappelijk vastgoed (scholen, ziekenhuizen, gebouwen van politie etc.), is er ook een ruim budget vrijgemaakt voor emissievrije auto’s.

De overheid wilt goedkopere emissievrije auto’s aantrekkelijker houden voor de zakelijke markt, zodat er voor particulieren genoeg tweedehands auto’s beschikbaar komen. De bijtelling voor auto’s tot 30.000 euro (tot 2023) is 6%, wat bij auto’s boven dit bedrag 22% is. Om de aanschaf te stimuleren bij particulieren is er ruim 600 miljoen extra subsidie uitgetrokken voor elektrische auto’s.

Meer elektrische auto’s betekent meer behoefte aan laadpalen en snelladers.

Elektrische auto’s steeds aantrekkelijker

Emissieloze auto’s worden door de overheid steeds aantrekkelijker gemaakt door middel van tegemoetkomingen. Los van elektrische auto’s, worden ook benzine en dieselauto’s steeds milieuvriendelijker geproduceerd met nieuwe technologische ontwikkelingen. Toch gaat de BPM van benzine- en dieselauto’s omhoog, wat de maandlasten voor bezitters van deze auto’s omhoog brengt. Het omhoog brengen van de BPM is een extra manier om elektrische auto’s aantrekkelijker en betaalbaarder te maken.

Bekijk meer over laadpaal installatie Subsidies voor tweedehands elektrische auto’s

Gratis persoonlijk advies

Wij helpen u graag verder. Bel of mail ons, of vraag gratis advies. Wij zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag
van 9:00 tot 17:30.

Gratis advies aanvragen
Deze website kan niet functioneren zonder JavaScript.