Terug naar kennisbank

Nederland als voorloper in elektrisch rijden

Nederland als voorloper in elektrisch rijden, met zowel elektrische auto’s als E-bikes en E-scooters.

Facebook Youtube LinkedIn Instagram

Nederland aan de top

Nederland is wereldwijd de voorloper in elektrisch rijden, met het grootste aantal elektrische auto’s in vergelijking met andere koplopers. Elektrisch rijden is nu eenmaal populair in Nederland, zo loopt Nederland ook voorop in het aantal E-bikes en E-scooters. Zelfs als het gaat om laadinfrastructuur loopt Nederland voorop. Met Nederland aan de top volgen daarna Verenigd Koninkrijk, Singapore, Duitsland en op nummer 5 volgt Frankrijk.

De groei van elektrische auto’s en laadpalen neemt snel toe, toch blijven er veel verbeterpunten. Zo laadt er op één (openbaar) laadpunt gemiddeld 6,8 auto’s, wat voorheen veel minder was. Dat maakte het vinden van een beschikbare laadpaal makkelijker dan dat dit nu is, een laadpaal voor thuis is om die reden juist populairder dan ooit.

Laadplein met laadpalen van Alfen

Aantrekkelijke elektrische auto’s

Op het moment zijn er ruim 180 verschillende elektrische auto’s te koop in Nederland. In verschillende prijsklasse zijn er auto’s beschikbaar. Ook de subsidies van afgelopen en komend jaar maken de aanschaf van een EV aantrekkelijk. Zo zijn er verschillende tegemoetkomingen voor zowel de aanschaf van een nieuwe elektrische auto als een tweedehands elektrische auto, en voor de aanschaf van een (zakelijke) laadpaal.

Naast een ruim aanbod in EV’s wordt het aanbod in laadpalen ook steeds ruimer. Steeds meer laadpalen met verschillende opties, zodat er bij elke situatie een passende laadpaal te vinden is. Voor zowel zakelijke als particuliere rijders.

Gratis persoonlijk advies

Wij helpen u graag verder. Bel of mail ons, of vraag gratis advies. Wij zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag
van 9:00 tot 17:30.

Gratis advies aanvragen
Deze website kan niet functioneren zonder JavaScript.