Terug naar kennisbank

Groener laden met Wallbox

Groener laden binnen handbereik met de Wallbox Eco-Smart functie, om de elektrische auto eenvoudig op te laden met uw zelf opgewekte zonne-energie.

Facebook Youtube LinkedIn Instagram

Elektrische auto opladen met zonnepanelen

Dat een elektrische auto opgeladen moet worden is niks nieuws. Wat wel nieuw is, zijn de stijgende energie- en gasprijzen. Dit maakt het laden van een elektrische auto aanzienlijk duurder en minder aantrekkelijk. Daar waar de energieprijzen stijgen, worden zonnepanelen lucratiever.

De terugverdientijd van zonnepanelen neemt af, een paneel is nu sneller terugverdient dan ooit. Bovendien is het opladen van uw elektrische auto op volledige zonne-energie geheel kosteloos. Om die reden zijn zonnepanelen voor laadpaal eigenaren steeds interessanter, een veel samen-gekochte duurzame combinatie.

De beste laad-ervaring met Wallbox EcoSmart

Eco-Smart van Wallbox

Er is meer behoefte aan de combinatie van zonnepanelen en een laadpaal. Wallbox introduceerde afgelopen maand een nieuwe toepasselijke functie “Eco-Smart”. Eco-Smart is een ingebouwde slimme functie, die het mogelijk maakt om op te laden met groene energie die wordt opgewekt door de zonnepanelen. Eco-smart is speciaal ontworpen om de beste laad-ervaring te bieden en energiekosten te verlagen. De functie is uitsluitend geschikt voor de Wallbox Pulsar Plus en Copper SB.

Om de gebruik te kunnen maken van de Eco-Smart functie is een compatible energiemeter een vereiste. Het is uiteraard van belang dat u (binnenkort) beschikt over zonnepanelen, alleen zo kunt u van de “groene” laadsessies gebruik maken.

Opladen met zonne-energie in de praktijk

De Eco-Smart functie biedt twee verschillende standen: Full green-stand en Eco-stand.

Het gebruiken van de Eco-smart functies gaat via “mywallbox” via de gratis Wallbox app. In deze app zijn ook andere slimme functies beschikbaar, zoals planning, realtime statistieken. In de app kiest u per laadsessie van welke stand u gebruik wilt maken. Zo maakt Wallbox de functie eenvoudig en gebruiksvriendelijk. Om de beste laad-ervaring te bieden.

Gratis persoonlijk advies

Wij helpen u graag verder. Bel of mail ons, of vraag gratis advies. Wij zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag
van 9:00 tot 17:30.

Gratis advies aanvragen
Deze website kan niet functioneren zonder JavaScript.