Terug naar kennisbank

EVBox DC-lader

AC-lader of DC-lader, wat is precies het verschil en wat werkt het beste? Wij leggen het graag uit.

Facebook Youtube LinkedIn Instagram

Verschil tussen een AC-lader en een DC-lader

Bij het zoeken van een laadstation voor uw bedrijfsterrein, wagenpark of personeel bent u ongetwijfeld de termen DC- en AC-lader tegen gekomen.
Het verschil tussen de twee soorten laders is dat de AC-lader wisselstroom geeft en de DC-lader gelijkstroom. Gelijkstroom zorgt ervoor dat de stroom direct naar de accu gaat, dat proces gaat sneller dan dat de lader de stroom van wisselstroom naar gelijkstroom moet omzetten. Daarom is een DC-lader altijd een snellader.

De AC-lader laadt uw auto ook op, alleen dit is geen snellader. Ondanks de langere laadtijd die hier nodig is, is een AC-lader (thuis) altijd goedkoper laden dan bij een snel laadpaal.

 

Laadplein met DC-laders van EVBox

Nieuwste ontwikkeling binnen de DC-laders

De EVBox Troniq Modular is de nieuwste DC-lader van EVBox. De laadpaal past zich aan dankzij het flexibele ontwerp met een vermogen tot 240 kW. Het laadstation is ontwikkeld voor het behalen van maximale winst. De EVBox Troniq Modular beschikt over twee CCS2-laadkabels (500 A) om veilig én consistent te kunnen snelladen. Met de mogelijkheid op het plaatsen van de bedrijfsnaam op de laadpalen zorgt de laadpaal ook nog voor extra zichtbaarheid van het merk of bedrijfsnaam.

√ Schaalbaar ontwerp
√ Laad tot 3 voertuigen tegelijkertijd
√ Load balancing voor efficiënte stroomverdeling

Waarom een snellader?

De EVBox Troniq DC-lader is geschikt voor snelladen tijdens korte tussenstops. Deze snellader is perfect geschikt voor bedrijfslocaties waar klanten in een korte tijd hun auto moeten opladen. Bijvoorbeeld parkeergarages, restaurants, winkels en wagenparken. Met het krachtige vermogen kun je in 30 minuten tot wel 125 km opladen. Deze unieke laad ervaring zorgt ervoor dat klanten blijven terugkomen.
Naast een DC-lader is het ook mogelijk om een AC-lader te gebruiken op bedrijfslocatie, een veel gekozen laadstation is de NewMotion Business Pro. Dit laadstation kunt u monitoren en is tot wel 40 laadstations te configureren voor uw bedrijfslocatie. Dit laadstation is eerder te zien bij kantoorpanden of winkels, waar de laadsnelheid niet van belang is.

Het belangrijke voor EV-rijders is een opgeladen accu, afhankelijk van het aantal km’s die u wilt gaan rijden en de tijd die u heeft om op te laden kunt u onderscheid maken tussen welke lader het best bij uw behoefte past. In de meeste gevallen zal het een AC-lader zijn en in enkele gevallen een snellader.

Uiteraard denken wij graag met u mee over uw specifieke laad situatie. Zowel zakelijk als privé. Vraag het onze EV-experts!

Gratis persoonlijk advies

Wij helpen u graag verder. Bel of mail ons, of vraag gratis advies. Wij zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag
van 9:00 tot 17:30.

Gratis advies aanvragen
Deze website kan niet functioneren zonder JavaScript.