Tijdelijke actie: €100,- korting op Alfen Eve Single S-line Bekijk actie Bekijk actie
Terug naar kennisbank

Energie- en gasprijzen stijgen naar recordhoogtes

Naast de prijzen van benzine en diesel, stijgen ook de energie- en gasprijzen in heel Europa. Ongeveer 7 keer zo hoog als het jaar ervoor. Maakt dat een elektrische auto dan minder voordelig ten opzichte van een benzine/diesel auto?

Facebook Youtube LinkedIn Instagram

Energie- en gasprijzen stijgen naar recordhoogtes

Voor degene die een nieuw energiecontract moeten afsluiten vanaf januari is dit slecht nieuws. Wie een doorlopend contract heeft, merkt er op korte termijn nog niks van. In september steeg de stroomprijs met 57% en de gasprijs met 46%.

De prijsstijging van de gasprijzen komt doordat er een flink tekort is. De energieprijzen lijken niet te stijgen door een tekort, maar door hoge prijzen van steenkool, emissierechten en met name van gast. De prijs van emissierechten wordt met name bepaald door het plafond aan broeikasgassen dat maximaal mag worden uitgestoten.

Actuele prijsstijging, bron: Zichtopenergie.nl

Elektrisch rijden en zonnepanelen

Naast de wegenbelasting, benzine en dieselprijzen stijgen nu ook de gas- en energieprijzen. Dat maakt niet alleen brandstof auto’s duurder maar ook elektrische auto’s. Het opladen van je auto, met eenlaadpaal thuis, wordt dus een stuk minder voordelig dan de voorgaande jaren. De eerste inschatting van een nieuwe prijs per kWh is €0,40 (dat was €0,20).

Met zonnepanelen wek je eigen zonen-energie op, zo wordt je minder afhankelijk van het net. En kun je de elektrische auto nog van “gratis” stroom voorzien. Los van de elektrische auto opladen is het nu in elk opzicht een aanwinst, je huishoudelijke energieverbruik gaat dan ook niet in de kosten mee omhoog.
Het is steeds voordeliger om zonnepanelen aan te schaffen, de terugverdientijd neemt namelijk af. Bij een verdubbeling van de energieprijzen, halveert de terugverdientijd van zonnepanelen.

Advies over het opwekken van eigen zonne-energie? Onze zonnepanelen adviseurs helpen u daar graag bij!

Gratis persoonlijk advies

Wij helpen u graag verder. Bel of mail ons, of vraag gratis advies. Wij zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag
van 9:00 tot 17:30.

Gratis advies aanvragen
Deze website kan niet functioneren zonder JavaScript.