Terug naar kennisbank

De nieuwe lantaarnpaal laadpaal in Arnhem

Bewoners van een nieuwbouwhuis in Arnhem kunnen al profiteren van de “laadlantaarn”, de gemeente heeft namelijk een half miljoen beschikbaar gesteld om nieuwbouwwijken te voorzien van deze lantaarnpalen met aansluitpunt om je elektrische auto mee op te laden.

Facebook Youtube LinkedIn Instagram

De nieuwe openbare laadpaal: laadlantaarn

De vraag naar openbare laadpalen stijgt met de dag, steeds meer elektrische auto’s en daarom steeds minder plek bij een openbare laadpaal. De lantaarnpaal is al jaren opgenomen in het straatbeeld van Nederland. De Deze lantaarnpaal maakt van twee functies één object, onopvallend, functioneel en passend bij het huidige straatbeeld.
Alle nieuwbouwwijken in Arnhem krijgen standaard een laadlantaarn in de wijk, om te beginnen start de gemeente met het plaatsen van 150 laad-lantaarnpalen. Elke paal heeft twee aansluitingen, 150 stuks is dus goed voor minstens 300 elektrische auto’s.

Het voordeel voor bewoners is dat ze gelijk kunnen inpluggen met hun laadkabel. Zij hoeven dus geen aanvraag meer te doen bij de gemeente voor een openbare laadpaal in de buurt. Ook andere gemeentes zullen volgen, zo loopt er in Eindhoven een soortgelijk project en zullen meerdere nieuwbouwwijken volgen.

Wallbox laadpaal op thuis locatie

Laadlantaarn of een laadpaal thuis?

De laadlantaarn wordt geheel “gratis” wordt geplaatst, als bewoner hoef je daar alleen je auto aan in te pluggen. Wel laadt je tegen een openbaar laadtarief, op den duur is dat altijd een stuk duurder dan het laden op een eigen laadpaal thuis.

Bij een laadpaal thuis betaal je rond de € 0,20 per kWh, wat bij een openbare laadpaal vaak al €0,35 per kWh is. Dat maakt op een langere termijn een eigen laadstation goedkoper dan een openbare laadpaal. Dit is wel een investering voor de lange termijn, er moet namelijk eerst geïnvesteerd worden in een laadpaal en installatie voor je kunt profiteren van het laagste laadtarief.

Laadpaal thuis laten plaatsen Advies over een laadpaal thuis

Gratis persoonlijk advies

Wij helpen u graag verder. Bel of mail ons, of vraag gratis advies. Wij zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag
van 9:00 tot 17:30.

Gratis advies aanvragen
Deze website kan niet functioneren zonder JavaScript.