Volvo's eerste volledig elektrische auto is meteen een krachtpatser. De XC40 Recharge heeft een groot vermogen, hoge laadsnelheid en indrukwekkende actieradius.
Gratis laadadvies over uw Volvo XC40? Wij helpen u graag
Volvo heeft vol ingezet op elektrisch rijden en zichzelf tot doel gesteld om 50% elektrisch te verkopen in 2025. Dat doet het bedrijf onder de merknaam ‘Recharge’ waarvan de XC40 de laatste uitgave is, tevens het eerste volledig elektrische model. Qua beleving een echte XC40 en als elektrische variant meteen een krachtpatser met een accugrootte van 78 kW, een actieradius van 400 km en een 3-fase-aansluiting om op 11 kW te laden.
Bij de keuze van uw laadpaal is het belangrijk dat uw laadstation die 11 kW ook haalt om de maximale laad-snelheid te benutten. Een station met een snelheid van 22kW kan ook; in zo’n geval is de 11 kW van de auto leidend, maar bent u wel vast voorbereid op de toekomst of eventueel gastgebruik.
Meer over laadpaal thuis
Met de XC40 heeft Volvo een grote stap gemaakt van hybrid naar vol elektrisch mét 3-fasen-aansluiting. Deze techniek plaatst het model meteen in een modern gezelschap van ev’s dat binnen één nacht laadt, een belangrijke feature voor de consument van 2021. De XC40 haalt een maximum laadsnelheid van 11kW, mits het laadstation hier ook aan voldoet. Dat is dan ook onze eerste tip bij het maximaliseren van uw laadsnelheid.
Vervolgens kijken wij naar het stroomverbruik in huis, mocht er veel andere elektrische apparatuur zijn dan kan dit ten koste gaan van de laadsnelheid. Een goede manier om dit te beheersen is het gebruik van een load balancing–module die het laadvermogen dynamisch afstemt op het verbruik in huis. Stel dat er een warmtepomp draait, dan zorgt de module ervoor dat beide apparaten van stroom zijn voorzien. Daarentegen laadt u ’s-nachts dan weer tegen de hoogste snelheid (als overige apparatuur uitstaat).
Als u heeft gekozen voor een laadpaal bij uw Volvo, dan is het zaak om alles goed te installeren. Dit gaat dan om het laadstation zelf en eventueel de technische handelingen om load balancing te gebruiken.
Vanuit Laadkompas adviseren wij altijd om dit door één van onze gecertificeerde installateurs te laten doen. Dan weet u zeker dat dit op een goede en veilige manier gebeurt en kunt u achteraf ook nog gebruik maken van onze telefonische service mocht dat nodig zijn.
Met een slimme laadpaal verrekent u eenvoudig de gemaakte kosten met uw werknemer, leasemaatschappij of onderneming.
De meeste fabrikanten bieden tegenwoordig load balancing modules aan. Zo voorkomt u piekmomenten in de stroom. Wel zo veilig.
Thuis laden is goedkoper dan een openbaar laadpunt en u hoeft nooit te wachten tot er een paal vrij komt.
Onze klanten geven ons
Op basis van 542 beoordelingen
Laadkompas.nl maakt gebruik van cookies ter verbetering van de website-ervaring en overige marketingdoeleinden. Door op ‘Ga naar website’ te klikken gaat u akkoord met ons privacybeleid waaronder valt dat we op vertrouwelijke wijze met uw gegevens omgaan.
Wilt u een gepersonaliseerde ervaring? Vink dan alles aan. Wilt u geen gepersonaliseerde ervaring? Laat dan alles uit staan.