De beste laadpaal voor uw Renault.

Het Franse Renault is een actieve speler op de elektrische markt met de ZOE als populairste model.

Gratis persoonlijk laadadvies? Wij helpen u graag.

Gratis persoonlijk laadadvies? Wij helpen u graag.

Welke laadpaal past er bij Renaults Zoe Electric?

Het Franse automerk Renault is al jaren actief op de markt van ev’s met de elektrische ZOE als populairste model. De eerste uitgave ervan was in 2012 en inmiddels is de 3e generatie op de weg met de Renault ZOE ZE50 (r110) en de populaire Twingo. Wat betreft laadsnelheid heeft Renault altijd voorop gelopen door als één van de eersten een 22 kW boordlader te hanteren. In de ZOE’s zijn deze ook verwerkt, maar welke laadpaal past er dan bij?

Om de maximale snelheid van de boordlader te benutten, adviseren wij een laadstation te kiezen dat ook op 22 kW laadt. In de praktijk zal het laadvermogen door overig stroomverbruik dan iets lager liggen, zo rond de 17 kW. Alsnog erg snel met een totale laadtijd van enkele uren. Let wel, dit komt mede door een beperkte accucapaciteit.

Bekijk onze prijslijst 3-fasen laadstation

Welke laadpaal past er bij de Renault Twingo electric?

Renaults Twingo is een internationale klassieker die na drie generaties nu klaar is voor de volgende stap: een elektrische uitvoering die begin 2021 is geïntroduceerd. Om te beginnen zet de Twingo Electric (voor ons) een record qua laadsnelheid, de snelst mogelijke tijd waarin de accu helemaal vol kan laden is namelijk 1 uur en een kwartier! En tot 80% volladen (het beste voor de accu) is mogelijk in een half uur. Maar welke laadpaal is daarvoor nodig?

De Twingo Electric heeft een 3-fasen boordlader en om de hoogste laadsnelheid te halen, is daarbij een 3-fasen laadstation nodig. Belangrijk is wel dat de snelle laadtijd mede komt door de beperkte accu-inhoud, met als gevolg een (praktische) actieradius van 135 km.

Bekijk onze prijslijst Bekijk onze prijslijst

Persoonlijk advies
Persoonlijk advies
Blije klanten
Blije
klanten
Laagste prijs garantie
Laagste prijs
garantie
Installatie experts
Installatie experts

Welke laadpaal past er bij de Renault Kangoo?

Naast personenauto’s heeft Renault een elektrische bedrijfswagen ontwikkeld waarvan nu de tweede generatie op de markt is: de Renault Kangoo Z.E. Van dit model is maar één uitgave, de MAXI, een toepasselijke naam voor een auto die met zijn 4.66 m behoorlijk ruim is. Ideaal dus om spullen in te laden en te vervoeren, hoewel dat vooralsnog relatief korte ritten zullen zijn – daarin geeft de actieradius van 160 km toch wat beperkingen, helemaal voor zakelijk gebruik.

Toch zien wij de elektrische bedrijfswagen vooral als een positieve ontwikkeling. Om de laadtijd binnen één nacht te houden, adviseren wij een 1 fase laadstation met als tip deze op 32 Ampère af te stellen. Dat brengt de laadtijd op 5 uur, een geschikte tijd om weer klaar te zijn voor de volgende bedrijfsrit.

Advies bedrijfstoepassingen

Optimaal laden van uw Renault.

Dankzij de 3-fasenaccu’s in de meeste Renaults is de laadsnelheid van het Franse merk uitstekend, variërend tussen de 1 en 6 uur. Hiermee passen de ZE’s (Renaults benaming voor ev’s) in de nieuwe generatie elektronische auto’s die binnen één nacht vol zijn, ook de Kangoo die op 1 fase laadt. Wij adviseren daarom altijd een passend laadstation om van deze snelheid te kunnen genieten.

Een tweede tip is om te kijken naar de totale stroom-voorziening in huis. De meterkast moet bij een 3-fasen-lader worden aangepast naar een 3-fasenaansluiting en het totale stroomverbruik in huis moet worden beheerst om overbelasting te voorkomen. Dit kan goed met een load balancingmodule die het vermogen van uw laadpaal thuis afstemt op het overige verbruik. Een laatste tip om is om regeneratief te remmen, ook wel ‘one pedal driving’ genoemd. Hiermee wekt u stroom op bij het afremmen en neemt de actieradius aanzienlijk toe.

Bekijk onze prijslijst Zo werkt load balancing

Renault laadpaal

Verrekenen Slimme online functies

Met een slimme laadpaal verrekent u de laadkosten met uw werknemer, leasemaatschappij of onderneming.

Balancing Dynamic load balancing

De meeste fabrikanten bieden modules aan om uw stroomverbruik te beheersen en piekmomenten te voorkomen. Wel zo veilig.

Thuis / prive Een eigen laadpunt

Thuis laden is goedkoper dan een openbaar laadpunt en u hoeft nooit te wachten tot er een paal vrij komt.

Contact opnemen

Onze klanten
geven ons

Op basis van 542 beoordelingen

Kiyoh
Deze website kan niet functioneren zonder JavaScript.