Laadpaal voor Peugeot e-208

De Peugeot e-208.  De compacte elektrische 5-deurs met bereik tot 400km. Welke laadpaal past er bij deze EV?

Gratis persoonlijk laadadvies? Wij helpen u graag.

Gratis persoonlijk laadadvies? Wij helpen u graag.

Welke laadpaal bij uw Peugeot e-208?

De Peugeot 208 is al jaren een populair model van de Franse autofabrikant. Dit is dan ook de reden dat de fabrikant met een geëlektrificeerde versie van dit model komt: De Peugeot e-208. Een fantastische auto met een accucapaciteit van 45 kWh en een elektromotor van maar liefst 136 pk.

De nieuwe e-208 gaat qua laden ook met zijn tijd mee. Standaard beschikt deze auto over een 7,4kW 1-faselader en biedt als optie een 11kW 3-fasenlader. Zo kunt u bij openbare laadpalen of een laadpaal thuis de Peugeot e-208 laden tegen een vermogen van 11 kW. Thuis moet u wel beschikken over een 3-fasen aansluiting (3 X 16A) om tegen dit maximale laadvermogen te laden. Voor het thuis laden adviseren wij een 22 kW laadstation. Zo wordt uw auto zo snel mogelijk opgeladen, ook in de toekomst.

22kW laadstation voor Peugeot e-208 22 kW-laadstation

Optimaal thuis laden met uw Peugeot.

Om optimaal gebruik te kunnen van uw laadpaal moet u tijdens het aankoopproces naar een aantal punten kijken. U wilt uw elektrische auto zo snel mogelijk vol laden. Peugeot’s keuze om de nieuwe e-208 te voorzien van een 3-fasen-aansluiting zorgt ervoor dat deze ev in een paar uur kan worden opgeladen. De maximum laadsnelheid thuis van de Peugeot e-208 is 11kW het is dus belangrijk dat het door u gekozen laadstation ook minimaal deze snelheid kan leveren.

Het stroomverbruik in huis is ook een cruciaal punt in de zoektocht naar een geschikte laadpaal thuis. Mocht er te veel stroom verbruikt worden door andere elektronische apparaten kan dit ten koste gaan van de laadsnelheid. Een laadpaal met load balancing is de oplossing om dit probleem te onderscheppen. Load balancing stemt het stroomverbruik af met uw laadpaal. Stel dat er een warmtepomp draait, dan zorgt de module ervoor dat beide apparaten van stroom zijn voorzien op een lager maar veilig vermogen. Daarentegen laadt u als andere grootverbruikers uit staan tegen de hoogste snelheid.

Weten welke laadpaal het best past bij uw situatie? Onze experts adviseren u graag.

Persoonlijk advies
Persoonlijk advies
Blije klanten
Blije
klanten
Laagste prijs garantie
Laagste prijs
garantie
Installatie experts
Installatie experts

Uw laadpaal veilig installeren.

Als u heeft gekozen voor een laadpaal bij uw Peugeot, dan is het zaak om alles goed te installeren. Dit gaat dan om het laadstation zelf en eventueel de technische handelingen om load balancing te gebruiken.

Vanuit Laadkompas adviseren wij altijd om dit door één van onze gecertificeerde installateurs te laten doen. Dan weet u zeker dat dit op een goede en veilige manier gebeurt en kunt u achteraf ook nog gebruik maken van onze telefonische service mocht dat nodig zijn. Qua prijs is dit ook een veilige optie, Laadkompas hanteert namelijk ook voor de installatie een laagsteprijsgarantie.

Installatie van laadpalen

Laadpaal voor Peugeot

Verrekenen Slimme online functies

Met een slimme laadpaal verrekent u eenvoudig de gemaakte kosten met uw werknemer, leasemaatschappij of onderneming.

Balancing Dynamic load balancing

De meeste fabrikanten bieden tegenwoordig load balancing modules aan. Zo voorkomt u piekmomenten in de stroom. Wel zo gemakkelijk.

Thuis / prive Een eigen laadpunt

Thuis laden is goedkoper dan een openbaar laadpunt en u hoeft nooit te wachten tot er een paal vrij komt.

Contact opnemen

Onze klanten
geven ons

Op basis van 542 beoordelingen

Kiyoh
Deze website kan niet functioneren zonder JavaScript.