Opladen van een elektrische auto

Welke oplaadpaal is geschikt voor uw elektrische auto en wat kost een laadpaal aan huis? Laadkompas helpt u graag verder op weg.

Gratis persoonlijk laadadvies? Wij helpen u graag.

Gratis persoonlijk laadadvies? Wij helpen u graag.

Uw elektrische auto opladen

Wie over een elektrische auto beschikt heeft te maken met opladen. Elke elektrische auto en plug-in hybride auto moet worden opgeladen met een laadpaal, (laadpas) en laadkabel. Er zijn verschillende soorten mogelijkheden voor het opladen, dit kan bij een snellader, openbare laadpaal of een eigen laadpaal thuis.
Bij alle drie de soorten laadpalen gelden verschillende kWh prijzen, deze kunnen verschillen per laadpaal. Maar één ding wat zeker is, is dat een snellader het duurste is. Daarna volgt de openbare laadpaal, deze kost in meestal het dubbele per kWh ten opzichte van een laadpaal aan huis.

Voor het laden bij een openbaar laadpunt heeft u – in de meeste gevallen – een laadpas nodig. Aan een laadpas zit vaak een abonnement verbonden, u kunt zelf laadpassen vergelijken om te zien welke het beste bij u past. Naast een laadpas, is er vaak ook een laadkabel nodig. Deze plugt u in de openbare laadpaal, mits er geen vaste kabel aanwezig is. Net een soort tank gevoel.

Een oplaadpunt aan huis

In de meest ideale situatie, laadt u het liefst de auto op in de avond. In een complete nacht is uw auto (accu) zo helemaal vol geladen. Niet in alle gevallen kunt een laadpaal thuis laten plaatsen, vaak bij een appartementencomplex heeft u te maken met de VVE. Informeer van te voren naar de mogelijkheden.

Beschikt u over een garage of oprit? Ideaal. In dat geval is het eenvoudig om een oplaadpunt aan huis te plaatsen. In enkele gevallen moet wel uw meterkast eerst aangepast worden naar een 3-fasen meterkast. Dan kunt u profiteren van de snelste (22kW) laadsnelheid.

Bekijk onze prijslijst Contact met een adviseur

Persoonlijk advies
Persoonlijk advies
Blije klanten
Blije
klanten
Laagste prijs garantie
Laagste prijs
garantie
Installatie experts
Installatie experts

De kosten van een laadstation

Naast de aanschaf van een oplaadpunt voor thuis, komen er meerdere kosten kijken. Bij slimme laadstations is dat in bijna alle gevallen een maandelijks abonnement van c.a. €5,-. Ook moet u het laadpunt laten installeren, dit kan al vanaf €295,-. Kan snel oplopen op het moment dat er bijvoorbeeld grondwerk, graafwerk, meterkast uitbreiding of load balancing installatie bij komt. Geheel afhankelijk van uw situatie en wensen lopen de kosten op. Om te voorkomen dat u voor verrassingen komt te staan hebben we de meest voorkomende extra kosten op een rijtje gezet:

  • Load balancing installatie €195,-
  • Meterkast aanpassen naar 3-fasen €295,-
  • 3-fase aardlekschakelaar €180,-
Wat komt er kijken bij een laadpaal

Opladen van een elektrische auto

Verrekenen Slimme online functies

Met een slimme laadpaal verrekent u eenvoudig de gemaakte kosten met uw werknemer, leasemaatschappij of onderneming.

Balancing Dynamic load balancing

De meeste fabrikanten bieden tegenwoordig ook load balancing modules aan. Zo voorkomt u piekmomenten in de stroom. Wel zo veilig.

Thuis / prive Een eigen laadpunt

Thuis laden is goedkoper dan een openbaar laadpunt en u hoeft nooit te wachten tot er een paal vrij komt.

Contact opnemen

Onze klanten
geven ons

Op basis van 542 beoordelingen

Kiyoh
Deze website kan niet functioneren zonder JavaScript.