Laadpaal voor uw Mercedes EQC

De Mercedes EQC excelleert in comfort en rijbeleving maar laat qua laadtijd en actieradius kansen liggen.

Gratis persoonlijk laadadvies? Wij helpen u graag.

Gratis persoonlijk laadadvies? Wij helpen u graag.

Welke laadpaal past bij de Mercedes EQC?

De Mercedes EQC is een vreemde eend in het ev-landschap. Aan de ene kant biedt de eerste elektrische auto van Mercedes wat je van het Duitse A-merk verwacht: een super rijbeleving met veel comfort en zachte vering, de beste software voor navigatie en bediening van de auto en een superstille rijervaring. De EQC ademt luxe en tegelijkertijd loopt het op elektrisch gebied achter. Zo is de praktische actieradius van 350 km aan de lage kant en de 2 fasen boordlader ouderwets.

Om toch het maximale uit de 2-fasen boordlader van de auto te halen, adviseren wij bij de EQC een 3-fasen laad-station. Daarmee kan een laadsnelheid van 7,4 kW worden gehaald die resulteert in een laadtijd van 13 uur. Dat is langer dan wat concurrenten als Audi’s e-Tron bieden en maakt het nodig ook buitenshuis te laden. Daar komt Mercedes’ geavanceerde navigatie dan weer van pas; die vertelt u precies waar u kunt laden.

Optimaal laden van uw Mercedes EQC.

Door de uitzonderlijke 2-fasen boordlader van de Mercedes EQC is de laadsnelheid aan de lage kant, wat het het belangrijk maakt deze optimaal te gebruiken. De belangrijkste stap hierin is om een laadstation op 3-fasen te gebruiken die de snelheid van de boordlader in de auto ondersteunt op 7.4 kW (bij 2x16A). U kunt er ook voor kiezen om ‘fasen te stapelen’ door een enkele aansluiting op 32 Ampère in de meterkast, dezelfde functie te geven als 2×16 Ampère. De snelst mogelijke laadtijd wordt in beide gevallen zo’n 13 uur.

Er zal zal dus onderweg ook moet worden geladen. Snel-laden op gelijkstroom (DC) gaat met de EQC dan op maximaal 110 kW wat betekent dat uw accu in een half uur weer helemaal vol is, daarin is de EQC dan weer sneller dan bijvoorbeeld de i-Pace. Goed plannen maakt dan het verschil en de navigatie van Mercedes kan hier zeker goed bij helpen. Zelf zegt de fabrikant dat de navigatiesoftware u zo goed naar de laadstations bege-leidt, dat een grotere actieradius niet eens nodig is. Van Mercedes geloven we het.

Persoonlijk advies
Persoonlijk advies
Blije klanten
Blije
klanten
Laagste prijs garantie
Laagste prijs
garantie
Installatie experts
Installatie experts

Welke kenmerken heeft de Mercedes EQC?

De Mercedes EQC bereikt officieel een afstand van 360 km volledig elektrisch en haalt binnen 5.1 seconden de 100 km/h, wat de EQC sneller maakt dan een benzine of diesel sportwagen. Hieronder staan de eigenschappen van Mercedes EQC:

  • Topsnelheid 180 km/u
  • Totaal Vermogen 300 kW (408 pk)
  • Totaal Koppel 760 Nm
  • Accu capaciteit 85.0 kWh
  • Stekker Type 2
  • Locatie laadpoort Rechterzijde – Achter
  • Actieradius Elektrisch 360 km
Laadpaal voor uw auto

Laadpaal voor Mercedes

Verrekenen Slimme online functies

Met een slimme laadpaal verrekent u eenvoudig de gemaakte kosten met uw werknemer, leasemaatschappij of onderneming.

Balancing Dynamic load balancing

De meeste fabrikanten bieden tegenwoordig load balancing modules aan. Zo voorkomt u piekmomenten in de stroom. Wel zo veilig.

Thuis / prive Een eigen laadpunt

Thuis laden is goedkoper dan een openbaar laadpunt en u hoeft nooit te wachten tot er een paal vrij komt.

Contact opnemen

Onze klanten
geven ons

Op basis van 542 beoordelingen

Kiyoh
Deze website kan niet functioneren zonder JavaScript.