Laadpaal voor de Mazda MX-30

Mazda presenteert als eerste volledig elektrische auto een zeer luxe en comfortabele stadsauto: de MX-30.

Gratis persoonlijk laadadvies? Wij helpen u graag.

Gratis persoonlijk laadadvies? Wij helpen u graag.

Welke laadpaal voor de Mazda MX-30?

In 2020 komt het Japanse Mazda met haar eerste volledig elektrische model, de MX-30. Het is voor het merk een grote stap in de elektrische wereld en ook een gewaagde. Er is namelijk gekozen voor luxe en comfort qua rijbeleving en tegelijkertijd een wat zuinige uitwerking van het elektrische gedeelte. Zo combineert de auto een prachtige afwerking van gerecyclede materialen en veganistisch leer enerzijds, met een 1-fase boordlader en accupakket van 35 kWh anderzijds.

In de praktijk haalt de auto hiermee een praktische actieradius van 200km en met de 1-fase boordlader komt de laadtijd tussen de 6 en 10 uur, wat nog relatief snel is. Dit komt natuurlijk deels door de beperkte accu-inhoud, maar toch is het fijn om binnen één nacht weer een volle accu te hebben. Een laadstation dat laadt op 5,8 kWh of hoger is hierbij ons advies. Kortgezegd een luxe stadsrit!

 

Benut de accu van de MX-30 optimaal.

Direct gevolg van een kleiner accupakket is dat de auto lichter wordt en hiermee zuiniger. Dit is een interessante balans waarmee fabrikanten spelen, want een grotere accu zorgt wel voor meer actieradius. Mazda speelt dit spel goed en creëert met de MX-30 een model dat zelfs met de – inmiddels ouderwetse – 1-fase boordlader toch erg gebruiksvriendelijk is.

Zeer verrassend is dan ook dat de laadtijd op de gangbare 25 Ampère zo’n 6,6 uur is waarmee uw accu binnen één nacht weer vol is. En het kan zelfs nog sneller: door uw laadstation op 32 Ampère af te stellen kan dat zelfs in minder dan zes uur. Dat redden sommige 3-fasenladers niet eens! Dat is dus zeker iets om te overwegen bij de installatie van uw laadstation, of de aanschaf ervan.

 

Persoonlijk advies
Persoonlijk advies
Blije klanten
Blije
klanten
Laagste prijs garantie
Laagste prijs
garantie
Installatie experts
Installatie experts

Welke kenmerken heeft de MX-30?

De Mazda MX-30 bereikt officieel een afstand van 180 km volledig elektrisch en haalt de 100 km/h binnen 9 seconden, wat de Mazda MX-30 sneller maakt dan een benzine of diesel sportwagen. Hieronder nog meer kenmerken van Mazda’s MX-30:

  • Topsnelheid 150 km/u
  • Totaal Vermogen 105 kW (143 pk)
  • Totaal Koppel 265 Nm
  • Accu capaciteit 35.5 kWh
  • Stekker Type 2
  • Locatie laadpoort Achterzijde – Achter
  • Actieradius Elektrisch 180 km

 

Alles over laadpalen

Laadpaal voor Mazda MX-30

Verrekenen Slimme online functies

Met een slimme laadpaal verrekent u eenvoudig de gemaakte kosten met uw werknemer, leasemaatschappij of onderneming.

Balancing Dynamic load balancing

De meeste fabrikanten bieden tegenwoordig load balancing modules aan. Zo voorkomt u piekmomenten in de stroom. Wel zo veilig.

Thuis / prive Een eigen laadpunt

Thuis laden is goedkoper dan een openbaar laadpunt en u hoeft nooit te wachten tot er een paal vrij komt.

Contact opnemen

Onze klanten
geven ons

Op basis van 542 beoordelingen

Kiyoh
Deze website kan niet functioneren zonder JavaScript.