Load balancing bij uw laadpaal.

Load balancing zorgt ervoor de stroom die uw laadpaal thuis gebruikt, in evenwicht is met de stroom die andere apparatuur nodig heeft. Hoe werkt dat precies?

Gratis persoonlijk laadadvies? Wij helpen u graag.

Gratis persoonlijk laadadvies? Wij helpen u graag.

Wat houdt load balancing in?

Iedereen heeft weleens zo’n moment gehad waarop ineens de stroom uitvalt. Vaak komt dat dan doordat het aanzetten van bijvoorbeeld de waterkoker te veel blijkt voor het stroomnetwerk, vooral als er ook andere dingen aanstaan zoals een warmtepomp of jacuzzi. Er zit namelijk een max aan de hoeveelheid stroom die op één moment kan worden gebruikt.

Bij het aanschaffen van een laadpaal voor thuis, is het belangrijk om stil te staan bij de beperkingen van uw stroomcapaciteit. De laadpaal verbruikt namelijk ook veel stroom waardoor het nogal ‘druk’ kan worden in huis. Load balancing is een slimme techniek die hier balans in aanbrengt en zorgt dat er nooit overbelasting is. Een veilig idee en essentieel voor huishoudens met veel elektra.

laadpaal Slimme laadpalen

Bieden fabrikanten zelf load balancing bij de laadpaal?

De meeste fabrikanten kunnen tegenwoordig zelf een load balancingmodule meeleveren. Zo levert NewMotion bijvoorbeeld een Dynamic Power Management module als extra optie bij de laadstations. De eenmalige kosten bedragen hiervoor ca. €100,- met een maandelijks service-abonnement á €5,-. De ICU van Alfen heeft ook een optionele load balancingmodule met een eenmalige prijs van €179, hierbij worden vervolgens geen abonnementskosten gerekend.

Tevens zijn er externe partijen die load balancing bieden, zoals Smappee. De Amsterdamse fabrikant EVBox werkt hier sinds kort mee en kan op die manier ook aan de vraag naar load balancing voldoen. De nieuwste Elvi-modellen zullen dit per eind 2020 gaan aanbieden voor de thuisstations. Op die manier is er bij vrijwel alle fabrikanten een oplossing te vinden.

Bekijk meer over laadpaal installatie Load balancing advies

 

Persoonlijk advies
Persoonlijk advies
Blije klanten
Blije
klanten
Laagste prijs garantie
Laagste prijs
garantie
Installatie experts
Installatie experts

Installatie van een laadpaal met load balancing.

Mocht u gebruik willen maken van een load balancing-module, dan is het belangrijk uw meterkast hiervoor technisch geschikt te maken. Vanuit Laadkompas adviseren wij altijd om dit door één van onze gecertificeerde installateurs te laten doen. Dan weet u zeker dat dit op een goede en veilige manier gebeurt en kunt u achteraf ook nog gebruik maken van onze telefonische service mocht dat nodig zijn.

Qua prijs is dit ook een veilige optie, Laadkompas hanteert namelijk ook voor de installatie een laagsteprijsgarantie. De kosten hiervoor bedragen €195,- en komen bovenop de kosten voor de basisinstallatie. In het contact voorafgaande aan uw installatie, kunt u aangeven of u hiervan gebruik wil maken. Een vrijblijvend advies kan natuurlijk ook.

Installatie met load balancing

Bijkomend voordeel: geen verzwaring.

De belangrijkste reden om load balancing te gebruiken is dat het overbelasting voorkomt en in de ergste gevallen zelfs kortsluiting. Door hiervan gebruik te maken kunt u met een gerust hart elektra toevoegen aan uw huishouden, waaronder een laadpaal voor uw auto. Een groot voordeel dat hier nog bijkomt is dat in sommige gevallen een verzwaring van uw netwerkaansluiting wordt voorkomen. Dit komt doordat de stroomcapaciteit effectiever wordt gebruikt en een verzwaring van het netwerk wordt voorkomen, met een aanzienlijke kostenverhoging die daar bijkomt (rond de €800,-).

 

Dynamic load balancing

Verrekenen Slimme online functies

Met een slimme laadpaal verrekent u eenvoudig de gemaakte kosten met uw werknemer, leasemaatschappij of onderneming.

Balancing Dynamic load balancing

De meeste fabrikanten bieden tegenwoordig load balancing modules aan. Zo voorkomt u piekmomenten in de stroom. Wel zo veilig.

Thuis / prive Een eigen laadpunt

Thuis laden is goedkoper dan een openbaar laadpunt en u hoeft nooit te wachten tot er een paal vrij komt.

Contact opnemen

Onze klanten
geven ons

Op basis van 542 beoordelingen

Kiyoh
Deze website kan niet functioneren zonder JavaScript.