Laadpaal voor de Hyundai Kona Electric.

Hyundai’s Kona Electric is een terechte publieksfavoriet. De auto laadt snel, rijdt goed en heeft een aanzienlijke actieradius.

Gratis persoonlijk laadadvies? Wij helpen u graag.

Gratis persoonlijk laadadvies? Wij helpen u graag.

Welke laadpaal past er bij de Hyundai Kona 64kW?

Hyundai doet het goed op de markt van elektronische auto’s en heeft met de Kona Electric een publieksfavoriet gecreëerd. In 2019 was het 64 kW-model de meest verkochte ev na Teslas Model 3 en die cijfers spreken boekdelen. Een belangrijke stap voor die populariteit was de reeks verbeteringen die het model toepaste met als meest in het oog springende de accucapaciteit van 64 kW (die was eerst 39).

De actieradius ging ook flink omhoog tot zo’n 400, wat de ‘range anxiety’ een stuk minder heeft gemaakt. Met deze auto kunt u ontspannen op weg en ook weer met een rustig gevoel naar huis, door de nieuwe 3-fasen-boordlader laadt u de Kona namelijk diezelfde nacht nog vol. Hiervoor heeft u dan wel een laadpaal nodig die op 11 kW laadt of hoger, dat raden wij dan ook ten zeerste aan.

laadpaal 11kw Vind een 11 kW-laadpaal

Welke laadpaal past er bij de Hyundai Kona 39kW?

Hoewel de 64 kW-versie nu de meest verkochte is, zien we ook nog veel Kona’s op de weg van de lichting ervoor: de Hyundai Kona electric 39 kW. Dit model wordt vaak geleaset en nu ook veel aangeboden als tweedehands, sinds juli 2020 met €2000,- subsidie op de aanschafprijs. Mocht u één van deze opties overwegen, dan is het natuurlijk fijn om te weten welk laadstation hierbij past.

De Kona 39 kW heeft ook een 3-fasen boordlader en haalt daarmee een laadsnelheid van 11 kW. Dat is opvallend, want hoewel dit eerdere model dus achterblijft qua accu-inhoud, actieradius, topsnelheid en meer, is het qua laadsnelheid gelijk. In vier uur en een kwartier is de accu weer helemaal vol! Ons advies ook hierbij: een 11 kW-laadstation.

laadpaal 11kw 22 kW en 11 kW-laadstations

Persoonlijk advies
Persoonlijk advies
Blije klanten
Blije
klanten
Laagste prijs garantie
Laagste prijs
garantie
Installatie experts
Installatie experts

Optimaal laden van uw Kona Electric 64.

Hyundai’s keuze om de Kona’s van een 3-fasen-aansluiting te voorzien is een belangrijke geweest. Daarmee is de Kona Electric namelijk in een selectief gezelschap van ev’s gekomen dat binnen één nacht vol laadt, een belangrijke feature voor de consument. De Kona 39 kW en 64 kW halen beide een maxi-mum laadsnelheid van 11kW, mits het laadstation deze snelheid ook haalt. Dat is meteen onze eerste tip bij het maximaliseren van uw laadsnelheid.

Een tweede factor is het stroomverbruik in huis, mocht er namelijk veel andere elektra zijn dan kan dit ten koste gaan van de laadsnelheid. Een goede manier om dit te beheersen is een load balancingtool die het laadver-mogen dynamisch afstemt op het overige verbruik. Stel dat er een warmtepomp draait, dan zorgt de module ervoor dat beide apparaten van stroom zijn voorzien. Daarentegen laadt uw auto ’s-nachts dan weer tegen de hoogste snelheid (als overige apparatuur uitstaat).

Load balancing

Een veilige installatie van uw laadpaal.

Als u heeft gekozen voor een laadpaal bij uw Hyundai, dan is het zaak om alles goed te installeren. Dit gaat dan om het laadstation zelf en eventueel de technische handelingen om load balancing te gebruiken.

Vanuit Laadkompas adviseren wij altijd om dit door één van onze gecertificeerde installateurs te laten doen. Dan weet u zeker dat dit op een goede en veilige manier gebeurt en kunt u achteraf ook nog gebruik maken van onze telefonische service mocht dat nodig zijn. Qua prijs is dit ook een veilige optie, Laadkompas hanteert namelijk ook voor de installatie een laagsteprijsgarantie.

Laadpaal voor Hyundai Kona

Verrekenen Slimme online functies

Met een slimme laadpaal verrekent u eenvoudig de gemaakte kosten met uw werknemer, leasemaatschappij of onderneming.

Balancing Dynamic load balancing

De meeste fabrikanten bieden tegenwoordig load balancing modules aan. Zo voorkomt u piekmomenten in de stroom. Wel zo veilig.

Thuis / prive Een eigen laadpunt

Thuis laden is goedkoper dan een openbaar laadpunt en u hoeft nooit te wachten tot er een paal vrij komt.

Contact opnemen

Onze klanten
geven ons

Op basis van 542 beoordelingen

Kiyoh
Deze website kan niet functioneren zonder JavaScript.