Laadpaal voor de Hyundai IONIQ

De nieuwe Hyundai IONIQ is een zeer comfortabele ev met een grotere accu en actieradius, voor een goede prijs.

Gratis persoonlijk laadadvies? Wij helpen u graag.

Gratis persoonlijk laadadvies? Wij helpen u graag.

Welke laadpaal bij de Hyundai IONIQ?

Hyundai doet het erg goed en ontwikkelt zich steeds meer als voorloper op het gebied van elektrisch rijden. Vooral de Kona is erg populair in Nederland met levertijden tot meer dan een jaar, terwijl de IONIQ veel minder in trek is. En dat is gek, want wij vinden de IONIQ een zeer goed gebalanceerde ev waarmee Hyundai eveneens haar elektrische expertise etaleert.

Het verschil zit erin dat de IONIQ net wat minder spectaculair is qua accupakket (38 kWh) en actieradius (250 km) en nog altijd op een 1-fase boordlader laadt – over het uiterlijk valt natuurlijk te twisten. Alsnog goede cijfers die met het lage verbruik van de auto een ontspannen bereik geven. Laden gaat ook relatief snel, hoewel de boordlader op 1-fase laadt is de auto binnen één nacht vol. Een 1-fase laadstation is dan ook ons advies bij deze auto.

Benut uw accu van de IONIQ optimaal.

Groot compliment voor Hyundai is dat de 1-fase boordlader voor de laadtijd geen nadeel is. Op de gangbare 25 Ampère is de accu namelijk met zo’n 8 uur weer vol oftewel binnen één nacht, een luxe die normaliter alleen aan 3-fasenladers is voorbehouden. En het kan zelfs nog sneller: door uw laadstation op 32 Ampère af te stellen is uw accu met 6,5 uur weer helemaal vol. Dat redden sommige 3-fasenladers niet eens en is dus zeker iets om te overwegen bij de installatie.

Ook is de actieradius in de praktijk zeer goed. Waar andere modellen soms behoorlijk onder de officiële bereikcijfers blijken te rijden, is dit bij de IONIQ niet het geval: het praktische bereik komt onder normale omstandigheden erg dicht tegen de 300 km aan en dat is best veel. Stadsritten en woon-werkverkeer zijn hiermee goed te doen en zelf een korte vakantie is haalbaar. In zulke gevallen is het dan een kwestie van iets beter plannen, maar van ‘laadstress’ hoeft geen sprake te zijn.

Persoonlijk advies
Persoonlijk advies
Blije klanten
Blije
klanten
Laagste prijs garantie
Laagste prijs
garantie
Installatie experts
Installatie experts

Welke kenmerken heeft de IONIQ?

De Hyundai IONIQ bereikt een een praktische actieradius van zo’n 275 km en haalt de de 100 km/h in 9.7 seconden. Hieronder nog een aantal kenmerken van de IONIQ:

  • Topsnelheid 165 km/u
  • Totaal Vermogen 100 kW (136 pk)
  • Totaal Koppel 395 Nm
  • Accu capaciteit 38.3 kWh
  • Stekker Type 2
  • Locatie laadpoort Linkerzijde – Achter
  • Actieradius Elektrisch 260 km
Alles over laadpalen

Hyundai IONIQ

Verrekenen Slimme online functies

Met een slimme laadpaal verrekent u eenvoudig de gemaakte kosten met uw werknemer, leasemaatschappij of onderneming.

Balancing Dynamic load balancing

De meeste fabrikanten bieden tegenwoordig load balancing modules aan. Zo voorkomt u piekmomenten in de stroom. Wel zo veilig.

Thuis / prive Een eigen laadpunt

Thuis laden is goedkoper dan een openbaar laadpunt en u hoeft nooit te wachten tot er een paal vrij komt.

Contact opnemen

Onze klanten
geven ons

Op basis van 542 beoordelingen

Kiyoh
Deze website kan niet functioneren zonder JavaScript.