Laadpaal voor uw hybride Kia of PHEV.

Een hybride Kia Ceed, XCeed, Niro of Sorento is een goede keus voor zuinig en comfortabel stadsgebruik, met name de PHEV’s.

Gratis persoonlijk laadadvies? Wij helpen u graag.

Gratis persoonlijk laadadvies? Wij helpen u graag.

Welke laadpaal bij de Kia Ceed SW PHEV?

Kia heeft naast de populaire E-Soul en E-Niro ook plug-in hybrides in het gamma, een type aandrijving dat ook in de lagere segmenten beschikbaar wordt. Een goed voorbeeld daarvan is de Kia Ceed SW PHEV, een sportswagon (SW) die opvalt door de stoere tiger nose grill. Dit model wordt aangedreven door een combinatie van benzine en elektriciteit waarin de eerste 45 km volledig elektrisch kunnen zijn. En welk laadstation past hier dan bij?

De Kia Ceed PHEV heeft een 1 fase boordlader met een vermogen van 3,3 kW. Wij adviseren hierbij een laadstation met flexibel vermogen, zodat u deze zelf op 3,7 kW kunt afstellen. Sommigen gebruiken hiervoor het gebruikelijke stopcontact. Technisch is dat ook mogelijk, toch raden wij dit om veiligheidsredenen af.

Laadpaal thuis aanschaffen Laadoplossing thuis

Welke laadpaal past er bij de Kia Xceed Plugin Hybrid?

Net als bij de benzineversies is de hybride XCeed een grotere, ‘exceeded’ versie van de Ceed met dezelfde techniek. Zo is de Kia XCeed Hybrid langer en breder en heeft het meer bodemspeling en een ander design met stoerdere details. Qua instapprijs liggen de PHEV’s dan wel weer precies gelijk, maar is er ook verschil in laden?

Nee, dat niet. De Kia XCeed PHEV heeft ook een 1 fase boordlader met 3,3 kW vermogen. Ons advies is ook bij dit model te kiezen voor een laadstation met flexibel vermogen, dan kunt u het zelf instellen. Belangrijk: de boordlader is altijd leidend dus een lader met een hoger vermogen is altijd safe: die past aan naar 3,3 kW.

Persoonlijk advies
Persoonlijk advies
Blije klanten
Blije
klanten
Laagste prijs garantie
Laagste prijs
garantie
Installatie experts
Installatie experts

Welke laadpaal bij de Kia Sorento PHEV?

De Kia Sorento was al een publiekslieveling met ruim 3 miljoen verkochte exemplaren en komt nu ook met twee elektrische versies: de Kia Sorento Hybrid met ingebouwde elektromotor en de Kia Sorento Plug-In Hybride. Dit plug-in model kan switchen tussen de aandrijvingsvormen en heeft een elektrische actieradius van 51 km. Deze range betekent ook dat de PHEV regelmatig moet worden opgeladen, maar welk laadstation past daar dan bij?

Gezien het hybride karakter is de verwachting dat dit model een 1-fase lader zal hebben en met een geringe accu-inhoud is dat ook ruim voldoende. Ons advies is ook hierbij om een lader met flexibel vermogen te kiezen.

Laadpaal thuis voor Kia

Welke laadpaal bij de Kia Niro Hybrid en Niro PHEV?

Net als de Sorento komt Kia’s Niro ook als hybride en plug-in hybride (PHEV). En om dan met een wapenfeit te beginnen: de Niro Hybrid is de best verkochte hybride van Nederland. Dat is niet verrassend aangezien het model indrukwekkende eigenschappen heeft; door de toege-voegde elektromotor rijdt de crossover 1 op 18 en kan het ook een aanhanger trekken tot 1300 kg, een groot voordeel t.o.v. de volledig elektrische e-Niro (zonder trekhaak).

De plug-in hybride versie van de Niro (PHEV) heeft juist als voordeel op de kleine afstanden volledig elektrisch te kunnen rijden. De elektrische actieradius is namelijk 49 km wat voor stadsgebruik meestal ruim voldoende is. Deze variant kan dus als elektrische auto worden gebruikt en moet daarom ook worden opgeladen. Ons advies erbij is een flexibele lader afgesteld op 3,7 kW.

Bekijk meer over laadpaal installatie Alles over laadpalen

Een veilige installatie van uw laadpaal.

Als u heeft gekozen voor een laadpaal bij uw Kia, dan is het zaak om alles goed te installeren. Dit gaat dan om het laadstation zelf en eventueel de technische handelingen m.b.t. uw stroomnetwerk als geheel.

Vanuit Laadkompas adviseren wij altijd om dit door één van onze gecertificeerde installateurs te laten doen. Dan weet u zeker dat dit op een goede en veilige manier gebeurt en kunt u achteraf ook nog gebruik maken van onze telefonische service mocht dat nodig zijn. Qua prijs is dit ook een veilige optie, Laadkompas hanteert namelijk ook voor de installatie een laagsteprijsgarantie.

Bekijk meer over laadpaal installatie Advies aanvragen

Laadpaal Kia Niro Hybrid PHEV

Verrekenen Slimme online functies

Met een slimme laadpaal verrekent u eenvoudig de gemaakte kosten met uw werknemer, leasemaatschappij of onderneming.

Balancing Dynamic load balancing

De meeste fabrikanten bieden tegenwoordig load balancing modules aan. Zo voorkomt u piekmomenten in de stroom. Wel zo veilig.

Thuis / prive Een eigen laadpunt

Thuis laden is goedkoper dan een openbaar laadpunt en u hoeft nooit te wachten tot er een paal vrij komt.

Contact opnemen

Onze klanten
geven ons

Op basis van 542 beoordelingen

Kiyoh
Deze website kan niet functioneren zonder JavaScript.