De Honda E is een wendbare stadsauto die opvalt door een strak design en leuke gadgets.
Gratis persoonlijk laadadvies? Wij helpen u graag.
De ‘E’ is Honda’s bijdrage aan het elektrische spectrum en is geïnspireerd is door het stadsleven in Tokio. Dat is bv. te merken aan de wendbaarheid met een strakke draaicirkel van 8,6 m. Daarbij kan de ‘E’ zelf inparkeren en heeft het een uitgebreid infotainment systeem – leuk voor kinderen! Jammer is dat de actieradius ook is beperkt tot stadse ritten met 220 km als absolute max. En welke laadpaal past hier dan bij?
De ‘E’ heeft een ingebouwde 1-faselader met een max van 6,6 kW. In de praktijk (en op 25 Ampère) is dat echter meestal 5,8 kW met een bijbehorende laadtijd van 6 uur. Wij adviseren hierbij een laadstation met flexibel laadvermogen, zodat u deze zelf kunt afstellen op 5,8 kW. Saillant detail is dat snelladen wel erg snel gaat, namelijk tot 80% in een half uur. Dat komt mooi uit, want met deze actieradius zal buiten de deur laden vaak voorkomen.
Flexibel laadstation
Zoals de naam al aangeeft, is de Advance een meer geavanceerdere versie van de Honda E. Dat zit dan in het vermogen (154 pk t.o.v. 136), de acceleratie (13% sneller tot 100 km/h) en een aantal extra’s zoals dode hoek-signalering en andere waarschuwingen. Opvallend is dat een aantal essentiële elementen wel hetzelfde is: het stroomverbruik, de laadsnelheid én de actieradius.
Past hier dan ook eenzelfde laadstation bij? Ja, de Honda E Advance heeft ook een 1-fase boordlader met een maximaal laadvermogen van 6,6 kW. Wij adviseren ook hierbij een laadstation met flexibel laadvermogen, zodat u deze zelf kunt afstellen op 5,8 kW. Snelladen gaat ook op dezelfde snelheid: tot 80% in een half uur. Kortom; de Advance uitvoering is ook een stadsauto met iets meer pit.
Laadpaal advies
Als u heeft gekozen voor een laadpaal bij uw Honda, dan is het zaak om alles goed te installeren. Dit gaat dan om het laadstation zelf en eventueel de technische handelingen m.b.t. het stroomnetwerk is huis.
Vanuit Laadkompas adviseren wij altijd om dit door één van onze gecertificeerde installateurs te laten doen. Dan weet u zeker dat dit op een goede en veilige manier gebeurt en kunt u achteraf ook nog gebruik maken van onze telefonische service mocht dat nodig zijn.
Mocht u andere vragen hebben over bijvoorbeeld uw stroomnetwerk thuis of bepaalde laadstations, dan kunt u uiteraard ook bij onze adviseurs terecht.
Met een slimme laadpaal verrekent u eenvoudig de gemaakte kosten met uw werknemer, leasemaatschappij of onderneming.
De meeste fabrikanten bieden tegenwoordig load balancing modules aan. Zo voorkomt u piekmomenten in de stroom. Wel zo veilig.
Thuis laden is goedkoper dan een openbaar laadpunt en u hoeft nooit te wachten tot er een paal vrij komt.
Onze klanten geven ons
Op basis van 542 beoordelingen
Laadkompas.nl maakt gebruik van cookies ter verbetering van de website-ervaring en overige marketingdoeleinden. Door op ‘Ga naar website’ te klikken gaat u akkoord met ons privacybeleid waaronder valt dat we op vertrouwelijke wijze met uw gegevens omgaan.
Wilt u een gepersonaliseerde ervaring? Vink dan alles aan. Wilt u geen gepersonaliseerde ervaring? Laat dan alles uit staan.