De beste laadpaal voor uw Citroën.

Citroën bestaat 100 jaar en werkt sinds kort aan een ‘elektronisch offensief’. De C4 is het eerste, 100% elektrische model.

Gratis persoonlijk laadadvies? Wij helpen u graag.

Gratis persoonlijk laadadvies? Wij helpen u graag.

Welke laadpaal past er bij mijn Citroën?

Het Franse Citroën is met een elektrische inhaalslag bezig en presenteerde in 2020 zes nieuwe, geëlektrificeerde modellen. Met onder andere een volledig elektrische model, de C4, een stoere hatchback met SUV-invloeden. Het model blinkt uit in comfort en doet qua elektrische specificaties goed mee: een topsnelheid van 150 km/h, een actieradius van 250 en een mooi regeneratief remsysteem. Maar welke laadpaal past hier dan bij?

De C4 wordt geleverd met een 7,4 kW boordlader waarmee de auto in ruim 7 uur kan worden geladen. Een laadpaal van 7,4 kW (of hoger) is dan gewenst maar let op: een 3-fasen boordlader is optioneel! Deze heeft een maximaal laadvermogen van 11 kW, waarmee de laadtijd tot 5 uur kan worden teruggebracht. Hierbij adviseren wij dan een laadstation op 11 kW, voor de oudere modellen (C Zero, Berlingo) is een laadstation op 3,7 kW afdoende.

Advies over laadpalen Advies aanvragen

Optimaal laden van uw Citroën C4.

Dankzij de optionele 3-fasenaccu kan Citroën qua laadsnelheid gelijk mee met de top, de accu kan dan met zo’n 5 uur worden volgeladen wat past in de huidige generatie ev’s die binnen één nacht vol zijn. Opstaan met een volle accu dus, letterlijk en figuurlijk!

Om dat te realiseren is het belangrijk te kijken naar de totale stroomvoorziening in huis. De meterkast moet ook een 3-fasenaansluiting hebben om voldoende vermogen te bieden en het totale stroomverbruik in huis moet worden beheerst om overbelasting te voorkomen. Dit managen kan goed met een load balancingmodule die het vermogen van uw laadpaal thuis afstemt op het overige verbruik, hierdoor wordt altijd geladen op de maximaal beschikbare snelheid. ’s-Nacht zal die dan tegen de 11 kW aanzitten en overdag, wanneer bijvoorbeeld ook wordt gekookt op inductie, wat lager.

Persoonlijk advies
Persoonlijk advies
Blije klanten
Blije
klanten
Laagste prijs garantie
Laagste prijs
garantie
Installatie experts
Installatie experts

Een veilige installatie van uw laadpaal.

Als u heeft gekozen voor een laadpaal bij uw Citroën, dan is het zaak om alles goed te installeren. Dit gaat dan om het laadstation zelf en eventueel de technische handelingen om load balancing te gebruiken.

Vanuit Laadkompas adviseren wij altijd om dit door één van onze gecertificeerde installateurs te laten doen. Dan weet u zeker dat dit op een goede en veilige manier gebeurt en kunt u achteraf ook nog gebruik maken van onze telefonische service mocht dat nodig zijn. Qua prijs is dit ook een veilige optie, Laadkompas hanteert namelijk ook voor de installatie een laagsteprijsgarantie.

Top 3 laadpalen

Citroën laadpaal

Verrekenen Slimme online functies

Met een slimme laadpaal verrekent u eenvoudig de gemaakte kosten met uw werknemer, leasemaatschappij of onderneming.

Balancing Dynamic load balancing

De meeste fabrikanten bieden modules aan om uw stroomverbruik te beheersen en piekmomenten te voorkomen. Wel zo veilig.

Thuis / prive Een eigen laadpunt

Thuis laden is goedkoper dan een openbaar laadpunt en u hoeft nooit te wachten tot er een paal vrij komt.

Contact opnemen

Onze klanten
geven ons

Op basis van 542 beoordelingen

Kiyoh
Deze website kan niet functioneren zonder JavaScript.