ANWB laadpaal: informatie & prijs

De ANWB verkoopt laadpalen in samenwerking met de Nederlandse fabrikant Alfen. En de levering en installatie gaat samen met Eneco. Op basis van je wensen zoekt de ANWB een passende oplossing voor jouw thuissituatie.

Uw persoonlijke top 3 vergelijking ontvangen?

Uw persoonlijke top 3 vergelijking ontvangen?

Wat kost een ANWB laadpaal?

De prijs van een ANWB laadpaal begint vanaf € 1.525,-. Maar afhankelijk van de werkzaamheden die nodig zijn, kan dat bedrag snel oplopen. De uiteindelijke kosten hangen onder meer af van of er graafwerkzaamheden nodig zijn, hoeveel vermogen de laadpaal moet leveren en of er aanpassingen aan de meterkast nodig zijn. Alles bij elkaar moet je rekening houden met een prijs tussen de € 2.000,- en € 2.500,-. Je krijgt ook standaard een abonnement waarmee ANWB de laadpaal beheert en eventuele storingen kan verhelpen. Hiervoor betaal je € 5,99 per maand.

Laadpaal via Laadkompas
Bij Laadkompas kun je ook een laadpaal voor thuis aanvragen. De kosten daarvan komen redelijk overeen met wat je voor een laadpaal bij de ANWB betaalt. Meer over de kosten van een laadpaal via Laadkompas, vind je op deze pagina.

Hoe gaat de installatie van een ANWB laadpaal?

De stroomkabel vanaf de meterkast naar het laadpunt wordt zo efficiënt mogelijk aangelegd. Als er in je huis een (droge en toegankelijke) kruipruimte aanwezig is, wordt de kabel daar doorheen getrokken. Soms is graafwerk in de tuin of op de oprit noodzakelijk, maar dit wordt zoveel mogelijk voorkomen.

Vervolgens wordt het ANWB laadpunt, afhankelijk van de situatie bij je thuis en je wensen, aan de muur geïnstalleerd of op een (verzwaarde) paal geplaatst. Dat kan buiten op de oprit zijn, maar ook binnen in bijvoorbeeld de garage.

Persoonlijk advies
Persoonlijk advies
Blije klanten
Blije
klanten
Laagste prijs garantie
Laagste prijs
garantie
Installatie experts
Installatie experts

Wat kost je auto thuis opladen bij een ANWB laadpaal?

Thuis opladen is altijd een stuk goedkoper dan laden bij een publieke laadpaal. Je betaalt voor je ANWB laadpaal thuis gewoon de prijs per kilowattuur (kWh) die je energieleverancier rekent. Die ligt meestal een stuk lager dan het kWh-tarief bij een openbare laadpaal. Ook betaal je daar soms nog een starttarief. En als je je auto oplaadt bij een snellader zoals Fastned, liggen de kosten nog hoger.

Offerte laadpaal via Laadkompas

Veelgestelde vragen

Waarom moet ik verplicht het ANWB hostingcontract afnemen? Pijl

Om het ANWB laadpunt goed te laten functioneren, zit het hostingcontract standaard in de bestelling. In het abonnement zit onder meer een dataverbinding met het laadpunt. Daarmee kun je online je laadtransacties inzien en kan de ANWB de geladen stroom vergoeden en verrekenen met een leasemaatschappij of werkgever. Ook storingen kunnen snel worden gevonden en vaak op afstand worden opgelost.

Hoe lang heeft de ANWB laadpaal nodig om mijn auto op te laden? Pijl

De ANWB laadpaal heeft tussen de 1 en 8 uur nodig om je auto volledig op te laden. De exacte tijdsduur hangt onder meer af van het vermogen en de status van de accu, het vermogen van de laadpaal, de buitentemperatuur en het gewicht van je auto. Ook maakt het uit of je een volledig elektrische of een hybride auto hebt.

Voor de laadtijd van je elektrische auto is het ook goed om na te gaan of je op je werk kunt opladen. Als dat het geval is, heb je ook weer minder tijd nodig om thuis op te laden.

ANWB laadpaal

Verrekenen Thuis opladen altijd goedkoper

Bespaar ruim 40% ten opzichte van een publieke laadpaal.

Balancing Sneller laden

Ruim tien keer sneller dan via een stopcontact.

Thuis / prive Altijd plek

Gegarandeerd je auto op kunnen laden.

Contact opnemen

Onze klanten
geven ons

Op basis van 542 beoordelingen

Kiyoh
Deze website kan niet functioneren zonder JavaScript.