Waarom een laadpaal kopen?

Het grote voordeel van een laadpaal thuis is dat uw auto bij vertrek altijd een volle accu heeft. U bent op deze manier niet afhankelijk van openbare laadpalen of snellaadpunten. De kosten van thuis laden zijn relatief laag. Daarnaast is het mogelijk voor zonnepaneelbezitters om gratis te laden.

 • Laden is thuis goedkoper dan op openbare laadpalen of langs de snelweg
 • Met een eigen laadpaal thuis bent u niet afhankelijk van bezette openbare laadpalen, altijd een volle accu!
 • Automatische verrekening met de werkgever is mogelijk

Wilt u een laadpaal kopen maar weet u niet welke merk het beste past voor uw auto? Neem contact!

 

Advies aanvragen

 

 

 

 

 

 

Laadpaal kosten doorbelasten

Wij zien vaak dat een elektrische auto zakelijk via het bedrijf of leasemaatschappij wordt aangeschaft. Afhankelijk van de afspraak met de werkgever of de leasemaatschappij worden zowel de investerings- als de gebruikskosten vergoedt door deze partijen. Een werkgever kan de investeringskosten betalen, informeer hiervoor bij uw werkgever naar de mogelijkheden.

Vaak bieden leasemaatschappijen de mogelijkheid om de investeringskosten voor de laadpaal te dragen in ruil voor een maandelijks bedrag in de leasetermijn. Wij werken samen met nagenoeg alle leasemaatschappijen zodat de voor u optimale situatie wordt gerealiseerd. Een leasemaatschappij heeft vaak prijsafspraken met een ‘vaste leverancier’ die niet altijd gunstig zijn voor de berijder.

U bent niet verplicht om in zee te gaan met de leverancier vanuit de leasemaatschappij. Wij zorgen ervoor dat de factuur direct naar de leasemaatschappij loopt en dat alles goed wordt ingesteld zodat u er geen omkijken meer naar heeft en onder aan de streep minder betaald!

 

 

 

 

 

 

Extra laadpaal onderdelen kopen voor thuis

Elektrische rijders kunnen kiezen uit een aantal mogelijkheden ten aanzien van uw toekomstige laadpaal thuis:

 • Wandmontage of paalmontage
 • Met of zonder officieel verkeersbord
 • Met of zonder vaste kabel
 • Online (slim) of offline laadpunt
 • Met of zonder automatische verrekening

Laden via het stopcontact?

Een elektrische auto opladen via het stopcontact is alleen verstandig om te doen in gevallen van nood. Het opladen van de auto gaat niet alleen erg langzaam, er is daarnaast een verhoogd risico dat de stoppen doorslaan.

 

 

 

 

 

 

Laadpaal installatie

Het is belangrijk dat een laadpaal op een goede en vakkundige manier wordt geïnstalleerd. De kosten van installatie zijn in de praktijk afhankelijk van de benodigde werkzaamheden.

 • Moet er een extra groep worden aangelegd?
 • Is er ruimte in de bestaande groepenkast?
 • Wat is de afstand tussen de meterkast en de plek waar de laadpaal komt te hangen?
 • Zijn er graaf/bestratingswerkzaamheden benodigd

Tip! Wij bieden al een standaardinstallatie aan voor €295 excl. BTW!

 

Advies aanvragen

Geld verdienen aan een laadpaal?

"Door elektrisch te rijden bespaart u al veel geld ten opzichte van een benzine- of dieselauto. Wij krijgen vaak de vraag of het ook mogelijk is om te verdienen door een opslag op de kWh-prijs te hanteren. Voor particulieren is het volgens de wet echter verboden om te verdienen aan energie. In de praktijk krijgt u per kWh ongeveer hetzelfde bedrag terug op uw rekening. Voor bedrijven is het overigens wel mogelijk om een laadpaal te exploiteren en om hiermee een inkomstenbron op te zetten."

  Onafhankelijk advies voor uw laadpaal bij u thuis

  Wanneer u besluit om een offerte aan te vragen voor de nieuwe laadpaal via Laadkompas.nl, ontvangt u van ons een top 3 van laadpalen die qua prijs en kwaliteit het meest aansluiten bij uw persoonlijke wensen en voorkeuren.  Vergelijk nu