Een laadpaal voor thuis?

Thuis laden is goedkoper dan bij een openbaar laadpunt en u hoeft nooit te wachten tot er een paal vrij komt.

Uw persoonlijke top 3 vergelijking ontvangen?

Uw persoonlijke top 3 vergelijking ontvangen?

Een laadpaal thuis is heerlijk rijden.

Een laadpaal thuis is heerlijk rijden.

Elektrisch rijden is de toekomst. En bij die toekomst hoort dat we niet meer gaan tanken, maar laden. Dat kan op verschillende manieren waarvan een laadpaal thuis de meest praktische is. Hiermee kunt u zelf gemakkelijk laden en bent u altijd verzekerd van een volle accu. Dat is toch wel een stuk fijner dan ’s-avonds nog op zoek gaan naar een laadstation! Daarbij is het laden op uw laadpaal thuis ook goedkoper dan bij de publieke laadpunten, de kosten zijn alleen voor de eigen stroom. U heeft alleen een eigen oprit of garage nodig en het is belangrijk om de juiste laadpaal bij uw situatie te kiezen.

Laadkompas geeft hierin onafhankelijk advies; zie ons als ‘kompas’ in de wereld van elektrisch laden.

Ik wil advies Ik wil advies

Wat is de beste laadpaal voor thuis?
Wat is de beste laadpaal voor thuis?

Wat is de beste laadpaal voor thuis?

Wat maakt nou de ‘beste’ laadpaal voor thuis? U denkt misschien aan de snelste laadpaal of die met de meest up-to-date features. In de praktijk gaat het er echter meer om wat bij u en uw auto past. Zo kiezen particulieren soms voor een Plug&Charge-model met zo min mogelijk functies, waar zakelijk rijders het juist fijn vinden om het verbruik te meten en online declaraties te doen. Laadstations die deze functionaliteiten bieden, worden ook wel ‘slimme’ laadpalen genoemd. De ruimere online functies ervan passen ook goed in een toekomstbeeld waarin zonnepanelen onderdeel van het huishouden zijn. Andere factoren zijn het laadvermogen, de visuele aspecten en natuurlijk het bijpassende budget.

Uit alle opties de markt nu biedt, heeft Laadkompas een selectie gemaakt van de 3 beste laadpalen die in alle mogelijke wensen voorzien. De beste laadpaal voor thuis is dan ook vooral een kwestie van smaak.

Top 3 laadpalen Top 3 laadpalen

Persoonlijk advies
Persoonlijk advies
Blije klanten
Blije
klanten
Laagste prijs garantie
Laagste prijs
garantie
Installatie experts
Installatie experts
Kosten inzichtelijk door een slimme laadpaal.
Kosten inzichtelijk door een slimme laadpaal.

Kosten inzichtelijk door een slimme laadpaal.

Voor zakelijke rijders is een slimme laadpaal vaak fijn om helder inzicht in het verbruik te hebben. Hiermee kunnen de laadkosten worden gespecificeerd en gedeclareerd bij de baas of eigen onderneming, waarbij eventueel gastgebruik niet wordt meegerekend – iedereen logt in met een eigen laadpas. De gemaakte kosten worden vervolgens automatisch verwerkt in een maandelijks overzicht, wel zo makkelijk! Om hiervan gebruik te maken is een abonnement nodig (rond de €5,- per maand).

De kosten voor een laadpaal kunnen door de uiteen-lopende functies verschillen. Waar een offline model rond €500,- kost, beginnen de slimme modellen vanaf €750,-.

Slimme laadstations
Waar kan ik mijn laadpaal plaatsen?
Waar kan ik mijn laadpaal plaatsen?

Waar kan ik mijn laadpaal plaatsen?

Voor mensen zonder eigen oprit zijn er ook mogelijkheden om een laadpaal te plaatsen. Steeds vaker zien wij dat de laadpaal in de voortuin wordt geplaatst, waarbij een kabel wordt getrokken over de stoep. Ter bescherming wordt dan een rubberen mat geplaatst. Zulke oplossingen zijn vaak ook mogelijk vanaf de muur, mocht u een wandstation hebben of overwegen. Hoe dan ook is het belangrijk om bij de Gemeente goed te checken wat is toegestaan, de regelgeving verschilt namelijk per regio.

Wanneer u wel een eigen oprit of garage heeft, dan zijn de mogelijkheden divers en kunt u naar eigen voorkeur bepalen waar het laadstation komt. Ook kunt u met onze installateurs overleggen wat in uw situatie ideaal is.

Laadpaal thuis Advies over montage

Een laadpaal thuis is heerlijk rijden.
Een laadpaal thuis is heerlijk rijden.

Is mijn meterkast geschikt voor een laadpaal?

Uiteindelijk wel ja, maar het kan zijn dat er nog enige aanpassingen moeten worden gedaan voordat de laadpaal thuis kan worden aangesloten. Gelukkig kunnen de installateurs van Laadkompas u hierbij helpen en adviseren. Belangrijk is of de meterkast een 1-fase of 3-fase-aansluiting heeft, dit is te zien aan het aantal zekeringen. Voor sommige auto’s met een 3-fase-accu kan het handig zijn om de meterkast om te laten bouwen.

Onze installateurs doen dit graag en zorgen dan voor de juiste bekabeling en het isoleren van een stroomgroep voor de laadpaal. Dit zorgt ervoor dat de laadpaal en de andere apparaten los van elkaar staan, ook bij een eventuele stroomstoring. Een netverzwaring door een 3-fase-aansluiting brengt wel kosten met zich mee. Dit is weer te voorkomen door load balancing.

Laadpaal thuis Ik wil persoonlijk advies

Thuis laden met zelf opgewekte stroom?
Thuis laden met zelf opgewekte stroom?

Thuis laden met zelf opgewekte stroom?

Auto rijden in thuis opgewekte energie. Wat tot voor kort nog science fiction leek, is door zonnepanelen nu realiteit. De laatste jaren is het aantal huishoudens met de zwarte vlakken explosief gestegen en velen overwegen de stap. De elektrische auto kan hierin weleens doorslaggevend zijn, want de combinatie met een eigen laadpaal blijkt ideaal. Dat is ook goed te begrijpen, want een elektrische auto zorgt voor meer stroomverbruik en dan is het juist fijn om die zelf ook op te wekken.

Technologische ontwikkeling heeft ervoor gezorgd dat zo’n combinatie voor doorsnee huishoudens nu bereikbaar en betaalbaar is. De kosten voor zonnepanelen enerzijds worden steeds lager waardoor de investering sneller wordt terugverdiend; anderzijds is de ontwikkeling van laadstations zodanig dat ze eenvoudig met de zonnepanelen worden gecombineerd tot één netwerk.

Laadpaal thuis Ik overweeg zonnepanelen

Over laadpaal thuis

Hier vindt u de meest gestelde vragen door onze klanten met de bijbehorende antwoorden.

Waar moet ik op letten als ik een laadpaal aanschaf? Pijl

In ons advies kijken wij bij Laadkompas altijd naar de volgende factoren:
1. Om welke auto gaat het?
2. Waar wordt het laadstation geplaatst?
3. Is verrekening van de laadkosten nodig?
4. Wat is de capaciteit van de hoofdaansluiting?

Als deze factoren duidelijk zijn, is het goed mogelijk een geschikte laadpaal te kiezen. Neem contact op voor meer informatie.

Waarom heb ik een slimme laadpaal nodig? Pijl

Het is handig als de laadpaal thuis ook slimme functies heeft, omdat de laadkosten thuis bovenop de gebruikelijke energiekosten komen. Hierdoor is nodig om het verbruik nog te verrekenen, wat het erg fijn maakt als de laadpaal dit automatisch en correct voor u doet. Op die manier wordt er namelijk maandelijks een bedrag op uw privérekening gestort ter compensatie van de gestegen kosten.

Daarnaast hebben de meeste slimme laadpalen functies richting de toekomst handig zijn. Denk hierbij aan load balancing of een koppeling met de slimme meter of zonnepanelen.

Wat is load balancing en is het nodig? Pijl

Load balancing houdt in dat er een balans wordt gevonden tussen de laadsnelheid van uw auto en het totale verbruik van uw elektriciteit. Indien er stroomcapaciteit beschikbaar is gaat de laadsnelheid omhoog en andersom hetzelfde. Dit is vooral belangrijk als er geladen wordt met auto’s met een hoge capaciteit of het verbruik in huis hoge pieken kent door bv. een jacuzzi of een inductieplaat. Overbelasting ligt dan op de loer.

Vaak is een vereiste voor load balancing dat u de beschikking heeft over zowel een slimme laadpaal als een slimme meter. Mocht u niet de beschikking hebben over een slimme meter dan kan er vaak een component worden bijgeplaatst die deze rol overneemt.

Load balancing is een dynamisch proces doordat er continu wordt geoptimaliseerd. In stappen werkt load balancing als volgt:

– Het laadpunt weet de capaciteit van de netaansluiting;
– Het laadpunt weet continu hoeveel stroom er verbruikt wordt;
– De slimme meter geeft continu het stroomverbruik door;
– De laadpaal ontvangt alle beschikbare stroom.

Wat kost het installeren van een laadpaal? Pijl

De basisinstallatiekosten van een laadpaal bedragen bij Laadkompas €295,- (ex btw). Deze basisinstallatie kan door heel Nederland plaatsvinden en voorziet in de volgende diensten en materialen;

– Arbeidsloon en voorrijkosten van de installateurs
– Paal of wandmontage, testen en ingebruiksstelling van de laadpaal
– Klein materiaal

In sommige gevallen kan er meerwerk benodigd zijn, bv. voor extra bekabeling of excessief graafwerk. De kosten hiervoor kunnen van tevoren inzichtelijk worden gemaakt door foto’s naar de installateur te sturen, waarmee die op afstand een goede inschatting van de situatie maakt en een passend installatiepakket voor u kiest. Bij complexe gevallen kan ook nog een schouwing worden gepland á €195,- (ex btw).

Thuis opladen

Verrekenen Slimme online functies

Met een slimme laadpaal verrekent u eenvoudig de gemaakte kosten met uw werknemer, leasemaatschappij of onderneming.

Balancing Dynamic load balancing

De meeste fabrikanten bieden tegenwoordig load balancing modules aan. Zo voorkomt u piekmomenten in de stroom. Wel zo veilig.

Thuis / prive Subsidies

De overheid geeft verschillende subsidies voor elektrisch rijden. Wij kijken graag mee naar de mogelijkheden.

Contact opnemen

Onze klanten
geven ons

Op basis van 335 beoordelingen

Kiyoh
Deze website kan niet functioneren zonder JavaScript.