Onafhankelijke klantreviews

image

De voordelen van een laadpaal bij u thuis

Wij zorgen er altijd voor dat u thuis op maximale snelheid gaat laden. De laadsnelheid is in de praktijk afhankelijk van de laadpaal thuis , de capaciteit van uw hoofdaansluiting en de elektrische auto. Hierin geven wij helder en onafhankelijk advies zodat u de juiste keuze maakt.

Een geschikte laadpaal voor thuis zorgt ervoor dat uw auto altijd is opgeladen. Om een laadstation te plaatsen heeft u een eigen oprit of garage nodig. Het laadstation wordt vaak gemonteerd aan de gevel, daarnaast is het ook mogelijk om te kiezen voor paalmontage zodat de laadpunt op bijvoorbeeld de oprit staat.

laadpaal_thuis_advies

 

Laadpaal thuis installeren

Maandelijks installeren wij vele laadpunten. Bent u naast de aanschaf van een laadpaal ook op zoek naar installatie? Een laadpaal installatie door Laadkompas gebeurt op een veilige en goede manier doordat deze altijd wordt gedaan door een gecertificeerde installateur. Wij werken met een laagste prijs garantie en bieden duidelijke en vaste lage prijzen. U zit bij Laadkompas niet vast aan dure pakketten maar u betaalt alleen voor wat u nodig heeft. Onze installateurs zijn ook gespecialiseerd in complexere installaties, onze ervaringen zorgen ervoor dat geen klus voor ons te groot is. Bij het bestellen van uw laadpaal thuis kunt u de installatie gelijk mee bestellen, wel zo handig!

 

 

 

De laadpaal voor thuis of op het bedrijfslocatie plaatsen?

Een elektrische auto zorgt ervoor dat uw stroomrekening thuis omhoog gaat. Een gemiddeld huishouden gebruikt 250 kWh per maand. De gemiddelde elektrische auto heeft een accupakket van ongeveer 60 kWh zodat het maandelijkse stroomverbruik oploopt. Indien u de beschikking heeft over een leaseauto of een elektrische auto die u zakelijk gebruikt dan is het wenselijk om deze kosten vergoed te krijgen.

Een slimme (online) laadpunt is noodzakelijk om de verbruikskosten automatisch te kunnen verrekenen. Dit is vaak handig en noodzakelijk bij zakelijk gebruik en bij leaseauto’s. In een online laadpunt zit een ingebouwde kWh-meter om het verbruik bij te houden en een communicatiemodule die het verbruik digitaal kan doorgeven.

Het voordeel van een online laadpunt is niet alleen dat er automatisch verrekend kan worden. Indien er problemen zijn met het laadstation dan kan deze op afstand worden uitgelezen. Eventuele updates kunnen ook op afstand worden doorgegeven. Met het oog op de toekomst is een online laadpunt ook een goede keuze doordat deze (vaak met behulp van een component) met de slimme meter en zonnepanelen kan communiceren.

 

newmotion laadpaal kopen

 

 

Welk merk kwam met de eerste laadpaal in Nederland?

Rond het jaar 2010 kwamen de eerste laadpaalfabrikanten op in Nederland. NewMotion (2009) en EVBox (2010) zijn de meest dominante spelers op de markt. De inschatting van Laadkompas is dat deze twee partijen momenteel ca. 80% van de markt in handen hebben. Rond 2012 begon de eerste uitlevering van de elektrische auto’s in Nederland waarmee met name EVBox en NewMotion snel marktaandeel hebben gewonnen.

Laadkompas is in 2015 opgericht om elektrische rijders vanuit een onafhankelijke rol te helpen bij de aanschaf van een laadpaal voor thuis. Laadkompas vergelijkt, adviseert, levert en installeert enkel laadpalen met een bewezen staat van dienst en interessante prijs-kwaliteitsverhouding.

Goede derde speler op de Nederlandse markt is ICU Alfen. ICU is onderdeel van het beursgenoteerde bedrijf Alfen uit Almere en is sinds 2016 actief binnen de e-mobiliteit. Recentelijk zijn er ook buitenlandse leveranciers van laadpalen die op de Nederlandse markt actief zijn geworden, voorbeeld hiervan is het Duitse merk Webasto. Webasto is bekend als toeleverancier van met name panoramadaken aan de auto industrie en is sinds 2017 actief binnen de laadpalenmarkt.

De toename van het aanbod en beschikbaarheid van elektrische auto’s sinds 2018 heeft ervoor gezorgd dat de vraag naar laadpalen verder is toegenomen. Als gevolg van de unieke formule en kwaliteit van de dienstverlening is Laadkompas sinds 2019 Premium Partner van onder andere NewMotion en EVBox.

laadpaal_thuis_kosten_advies_volvo

 

 

Beste laadpaal voor u thuis

Een laadpaal kopen is iets wat u niet op dagelijkse basis doet. Het is belangrijk dat u een laadpunt thuis aanschaft die goed is voor zowel nu als in de toekomst.

Bent u op zoek naar een laadpaal voor thuis, op kantoor of beiden? Laadkompas maakt het mogelijk om laadpalen met elkaar te vergelijken.

Vergelijk nu

 

 

 

Welke soorten laadpalen zijn er voor thuis?

De afgelopen jaren zijn er veel oplossingen door fabrikant ontwikkeld. Zo zijn er slimme laadpalen met online functionaliteiten die het onder andere mogelijk maken om automatisch te verrekenen en de laadpaal op afstand in te stellen. Daarnaast zijn er ook offline laadpunten die iets goedkoper zijn maar die ook minder functionaliteiten hebben en minder op de toekomst zijn voorbereid.

Wilt u weten welke laadpaal het beste past bij uw auto?
Vergelijk laadpaal nu

 

 

 

Laadpaal thuis advies ontvangen

 

 

Laadpaal montage mogelijkheden

Indien u de beschikking heeft over een eigen oprit is een eigen laadpaal vaak de beste optie. De tarieven die voor de stroom wordt gerekend zijn lager in vergelijking met een openbare laadpaal. Daarnaast heeft u niet het risico dat u uw auto niet kunt opladen omdat deze door andere gebruikers bezet wordt gehouden.

Er zijn een aantal belangrijke verschillen tussen een privé laadpaal of een openbare laadpaal. Openbare laadpunten hebben vaak ruimte voor meerdere auto’s, thuis kunt u vaak één auto opladen. Daarnaast kunt u thuis kiezen voor een laadpaal met vaste kabel en dient u bij een openbare laadpaal altijd een eigen laadkabel mee te nemen. Openbare laadpalen zijn vaak wat robuuster in vergelijking met een laadpaal thuis doordat deze onder andere bestemd zijn tegen vandalisme.

 

Vergelijk nu