Een laadpaal voor thuis?

Thuis laden is goedkoper dan een openbaar laadpunt en u hoeft nooit te wachten tot er een paal vrij komt.

Een persoonlijke vergelijking ontvangen? Wij helpen u graag.
Een persoonlijke vergelijking ontvangen? Wij helpen u graag.
Een laadpaal thuis is heerlijk rijden.

Een laadpaal thuis is heerlijk rijden.

Elektrisch rijden is de toekomst. En bij die toekomst hoort dat we niet meer gaan tanken, maar laden. Dat kan op verschillende manieren waarvan een laadpaal thuis de meest praktische is. Hiermee kunt u zelf gemakkelijk laden en bent u altijd verzekerd van een volle accu. Dat is toch wel een stuk fijner dan ’s-avonds nog op zoek gaan naar een laadstation! Daarbij is het laden op uw laadpaal thuis ook goedkoper dan bij de publieke laadpunten, de kosten zijn alleen voor de eigen stroom. U heeft alleen een eigen oprit of garage nodig en het is belangrijk om de juiste laadpaal bij uw situatie te kiezen.

Laadkompas geeft hierin onafhankelijk advies; zie ons als ‘kompas’ in de wereld van elektrisch laden.

Bekijk onze prijslijst Ik wil advies

Hoe werkt een laadpaal?
Hoe werkt een laadpaal?

Hoe werkt een laadpaal?

Als u kiest voor een laadpaal thuis, dan wordt deze doorgaans op de oprit geplaatst. De apparatuur werkt vervolgens als schakel tussen de meterkast en de accu van de auto en zorgt ervoor dat de stroom altijd juist is afgesteld. Het grootste voordeel hiervan is dat de auto veilig kan worden verbonden met uw laadpaal die buiten staat. Hiervoor wordt een laadkabel gebruikt die vanuit de laadpaal naar de auto gaat om deze aan te sluiten. In het geval van een slimme laadpaal kan de gebruiker zich met een laadpas aanmelden om onderscheid te maken tussen verschillende persoonlijke profielen.

Het laden duurt vervolgens zo’n 4 tot 8 uur afhankelijk van het laadvermogen van de auto en de aansluiting in de meterkast (1-fase of 3-fase). Omdat er nogal wat verschillen zijn in laadvermogen is het belangrijk om de juiste laadpaal te kiezen.

Persoonlijk advies
Persoonlijk advies
Blije klanten
Blije
klanten
Laagste prijs garantie
Laagste prijs
garantie
Installatie experts
Installatie experts
Wat is de beste laadpaal voor thuis?
Wat is de beste laadpaal voor thuis?

Wat is de beste laadpaal voor thuis?

Wat maakt nou de ‘beste’ laadpaal voor thuis? U denkt misschien aan de snelste laadpaal of die met de meest up-to-date features. In de praktijk gaat het er echter meer om wat bij u en uw auto past. Zo kiezen particulieren soms voor een Plug&Charge-model met zo min mogelijk functies, waar zakelijk rijders het juist fijn vinden om het verbruik te meten en online declaraties te doen. De steeds ruimere online functies passen ook goed in een toekomstbeeld waarin zonnepanelen onderdeel van het huishouden zijn. Andere factoren zijn het laadvermogen, de visuele aspecten en natuurlijk het bijpassende budget.

Uit alle opties de markt nu biedt, heeft Laadkompas een selectie gemaakt van de 3 beste laadpalen die in alle mogelijke wensen voorzien. De beste laadpaal voor thuis, is dan ook vooral een kwestie van smaak.

Top 3 laadpalen
Kosten inzichtelijk door een slimme laadpaal thuis.
Kosten inzichtelijk door een slimme laadpaal thuis.

Kosten inzichtelijk door een slimme laadpaal thuis.

Voor zakelijke rijders is het vaak fijn om helder inzicht in het verbruik te hebben. Hiermee kunnen de laadkosten namelijk worden gespecificeerd en gedeclareerd bij de baas of eigen onderneming. Een slimme laadpaal is hierin een ideale oplossing. Deze houdt namelijk precies bij hoeveel u laadt waarbij eventueel gebruik van anderen niet wordt meegerekend in de declaratie, iedereen logt namelijk in met een eigen laadpas.

De gemaakte kosten worden vervolgens automatisch verwerkt in een maandelijks overzicht, wel zo makkelijk! Om hier gebruik van te maken is meestal een abonnement nodig tegen een kleine vergoeding, afhankelijk van de fabrikant (rond de €5,- per maand).

Een laadpaal thuis is heerlijk rijden.
Een laadpaal thuis is heerlijk rijden.

Is iedere meterkast geschikt voor een laadpaal?

Uiteindelijk wel ja, maar het kan zijn dat er nog enige aanpassingen moeten worden gedaan voordat de laadpaal thuis kan worden aangesloten. Gelukkig kunnen de installateurs van Laadkompas u hierbij helpen en adviseren. Belangrijk is of de meterkast een 1-fase of 3-fase-aansluiting heeft, dit is te zien aan het aantal zekeringen. Voor sommige auto’s met een 3-fase-accu kan het handig zijn om de meterkast om te laten bouwen.

Onze installateurs doen dit graag en zorgen dan voor de juiste bekabeling en het isoleren van een stroomgroep voor de laadpaal. Dit zorgt ervoor dat de laadpaal en de andere apparaten los van elkaar staan, ook bij een eventuele stroomstoring. Een netverzwaring door een 3-fase-aansluiting brengt wel kosten met zich mee. Dit is weer te voorkomen door load balancing.

Laadpaal thuis Ik wil persoonlijk advies

Thuis opladen

Verrekenen Slimme online functies

Met een slimme laadpaal verrekent u eenvoudig de gemaakte kosten met uw werknemer, leasemaatschappij of onderneming.

Balancing Dynamic load balancing

De meeste fabrikanten bieden tegenwoordig load balancing modules aan. Zo voorkomt u piekmomenten in de stroom. Wel zo veilig.

Thuis / prive Een eigen laadpunt

Thuis laden is goedkoper dan een openbaar laadpunt en u hoeft nooit te wachten tot er een paal vrij komt.

Contact opnemen

Onze klanten
geven ons

Op basis van 152 beoordelingen

Kiyoh
Deze website kan niet functioneren zonder JavaScript.