De beste laadpaal voor uw Renault.

Het Franse Renault is een actieve speler op de elektrische markt met de ZOE als populairste model. In 2020 komt de Twingo ZE uit.

Gratis persoonlijk laadadvies? Wij helpen u graag.
Gratis persoonlijk laadadvies? Wij helpen u graag.
 Welke laadpaal past er bij de Renault Zoe?

Welke laadpaal past er bij de Renault Zoe?

Het Franse automerk Renault is al jaren actief op de markt van elektrische auto’s met de ZOE als populairste model. De eerste uitgave ervan was in 2012 en inmiddels is alweer de 3e generatie op de weg met de ZE50 als meest recente uitvoering. Wat betreft laadsnelheid heeft de ZOE altijd voorop gelopen door als één van de eersten een 22kW boordlader te hanteren. Dit is fijn voor het snelladen onderweg en bij de laadpunten thuis of op werk, maar welke laadpaal past hier dan bij?

Om de maximale snelheid van de boordlader te benutten, adviseren wij een laadstation te kiezen dat ook op 22 kW laadt. In de praktijk zal het laadvermogen door overig stroomverbruik dan iets lager liggen, zo rond de 17 kW. Alsnog erg snel met een totale laadtijd van enkele uren. Let wel, dit komt mede door een beperkte accucapaciteit.

Bekijk onze prijslijst Advies aanvragen

 Welke modellen zijn er naast de Zoe?
 Welke modellen zijn er naast de Zoe?

Welke modellen zijn er naast de Zoe?

In 2020 wordt de elektrische variant van de Twingo uitgebracht, wat in veel opzichten een kopie van de vertrouwde versie zal zijn. Het interieur en exterieur zijn vrijwel gelijk, in dit geval natuurlijk met een elektromotor. Wat ook overeenkomt, is dat Renault net als bij eerdere modellen weer vol heeft inzet op de laadsnelheid. Door de combinatie van de 3-fasen boordlader en een gemodereerde accu-inhoud kan een laadtijd van slechts anderhalf uur worden behaald! En dat voor een auto onder de 30.000.

Vanzelfsprekend adviseren wij in dit geval dan ook weer een laadstation van 22 kW, dit geldt eigenlijk voor alle elektrische modellen van Renault. Uitzondering hierop zijn de oudere modellen als de Kangoo ZE, die nog op een 1-fase accu laadt (op 7,4 kW). Voor Renault geldt dus vrijwel altijd: laden met een 22 kW laadstation.

Persoonlijk advies
Persoonlijk advies
Blije klanten
Blije
klanten
Laagste prijs garantie
Laagste prijs
garantie
Installatie experts
Installatie experts
Optimaal laden van uw Renault.
Optimaal laden van uw Renault.

Optimaal laden van uw Renault.

Dankzij de 3-fasenaccu’s van Renault is de laadsnelheid van de meeste modellen uitstekend, variërend tussen de 1 en 5 uur. Hiermee passen de ZE’s (Renaults benaming voor ev’s) in de nieuwe generatie elektronische auto’s die binnen één nacht vol zijn. Opstaan met een volle accu dus, letterlijk en figuurlijk!

Om dat te realiseren is het belangrijk te kijken naar de totale stroomvoorziening in huis. De meterkast moet ook een 3-fasenaansluiting hebben om voldoende vermogen te bieden en het totale stroomverbruik in huis moet worden beheerst om overbelasting te voorkomen. Dit managen kan goed met een load balancingmodule die het vermogen van uw laadpaal thuis afstemt op het overige verbruik, hierdoor wordt altijd geladen op de maximaal beschikbare snelheid. ’s-Nacht zal die dan tegen de 11 kW aanzitten en overdag, wanneer bijvoorbeeld ook wordt gekookt op inductie, wat lager.

Top 3 laadpalen

Een veilige installatie van uw laadpaal.

Als u heeft gekozen voor een laadpaal bij uw Citroën, dan is het zaak om alles goed te installeren. Dit gaat dan om het laadstation zelf en eventueel de technische handelingen om load balancing te gebruiken.

Vanuit Laadkompas adviseren wij altijd om dit door één van onze gecertificeerde installateurs te laten doen. Dan weet u zeker dat dit op een goede en veilige manier gebeurt en kunt u achteraf ook nog gebruik maken van onze telefonische service mocht dat nodig zijn. Qua prijs is dit ook een veilige optie, Laadkompas hanteert namelijk ook voor de installatie een laagsteprijsgarantie.

Citroën laadpaal

Verrekenen Slimme online functies

Met een slimme laadpaal verrekent u eenvoudig de gemaakte kosten met uw werknemer, leasemaatschappij of onderneming.

Balancing Dynamic load balancing

De meeste fabrikanten bieden modules aan om uw stroomverbruik te beheersen en piekmomenten te voorkomen. Wel zo veilig.

Thuis / prive Een eigen laadpunt

Thuis laden is goedkoper dan een openbaar laadpunt en u hoeft nooit te wachten tot er een paal vrij komt.

Contact opnemen

Onze klanten
geven ons

Op basis van 152 beoordelingen

Kiyoh
Deze website kan niet functioneren zonder JavaScript.