Dé oplossing voor uw bedrijfslocatie

Steeds meer bedrijven krijgen de behoefte om een laadpaal te laten plaatsen op het parkeerterrein. De grootste reden hiervoor is dat steeds meer bedrijven overstappen naar elektrische auto’s. Daarnaast komen bezoekers en klanten van bedrijven ook steeds vaker met de elektrische auto naar het bedrijf toe. Het gebruik van een laadpaal bij bedrijven is daarmee niet alleen beperkt tot eigen gebruik, maar ook om de behoefte te voorzien van  bijvoorbeeld bezoekers. Een laadpaal draagt daarnaast bij een duurzaam imago voor uw bedrijf.

Laadkompas ontzorgt bedrijven met het juiste advies tot installatie van één of meerdere laadpalen bij uw kantoor of bedrijfslocatie. Niets is ons te gek!

 

Vraag advies

 

 

 

 

 

 

 

Laadpaal bij uw bedrijf of kantoor

De meest voorkomende laadstations bij bedrijven zijn oplossingen met een dubbele aansluiting. Dit houdt in dat er tegelijkertijd twee elektrische auto’s opgeladen kunnen worden. Het opladen gaat veelal door middel van een laadpas (slim). Hiermee worden indien gewenst de laadkosten automatisch verrekend en gefactureerd met de gebruiker.

Het is voor bedrijven (in tegenstelling tot particulieren) eveneens mogelijk om geld te verdienen aan een laadpaal. De kosten die een gebruiker moet betalen zijn door de exploitant in te stellen zodat er eventueel een marge gemaakt kan worden.

Ook zijn er laadpalen die ongeautoriseerd gebruikt kunnen worden zonder laadpas (offline) welke met name worden gebruikt bij een afgesloten terrein of alleen bij eigen gebruik.

Automatische verrekening van de laadkosten zijn bij deze oplossingen niet mogelijk. Daarnaast hebben offline laadpunten in de regel meer onderhoud nodig doordat de laadpaal niet op afstand kan worden unit gelezen.

 

Vergelijk nu

 

 

 

 

 

Wat is een goede oplossing voor laadpaal bedrijf?

Bij de aanschaf van een laadpaal bij uw bedrijf of kantoorlocatie is het belangrijk dat deze ‘toekomstproof’ is. De laadoplossing moet zo universeel mogelijk zijn zodat deze zich niet beperkt tot een bepaalde type of laadvermogen. Dit voorkomt onnodige kosten zodra er meerdere of verschillende elektrische auto’s geladen moeten worden in de toekomst.

Om te voorkomen dat u de verkeerde of onjuiste keuze maakt bij het kopen van een laadpaal bij uw bedrijf of kantoor, brengt Laadkompas eerst exact uw situatie in kaart. Zo heeft u de garantie als organisatie dat de laadoplossing precies aansluit bij de eisen en wensen met oog op de toekomst. De jarenlange ervaring van onze EV-experts stellen wij hiervoor graag ter beschikking.

 

Vergelijk nu

 

 

 

 

 

 

 

Subsidies en/of fiscale regelingen laadpaal bedrijf

De Rijksoverheid (RVO) geeft bedrijven bij de aanschaf van een laadpaal verschillende fiscale voordelen. Wel zijn er een aantal voorwaarden. Een van de voorwaarden is dat deze expliciet geplaatst moeten worden op een bedrijfslocatie en dat de totale investering hoger moet zijn als €2.500. In dit bedrag mogen ook de installatiekosten worden meegenomen. Meer informatie over fiscale regelingen en subsidies?

 

Informatie over subsidie

 

Voor en nadelen laadpaal bedrijf

Als bedrijf kunt u in de laadpalen markt tegenwoordig door de bomen het bos niet meer zien. Voor elk budget is er een passend laadstation beschikbaar, de voor en nadelen worden door de EV-experts van Laadkompas met u bespoken.

Laadpalen bij bedrijven worden intensiever en door verschillende gebruikers gebruikt in vergelijking met een laadpaal thuis. Een laadpunt moet hierdoor min of meer tegen een slag of stoot kunnen. Daarom is het belangrijk dat u een kwalitatieve en robuuste keuze maakt. In de praktijk zien wij dat bij een enig defect een minder kwalitatieve laadpaal moet worden vervangen of dat er bij een storing altijd een monteur langs moet komen. Dit leidt vaak tot onnodige kosten. Integendeel kunnen bij een modulair opgebouwde en robuuste laadpunt storingen vaak op afstand worden verholpen.

Laadkompas heeft veel ervaring en helpt u graag verder in het maken van de juiste keuze.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De installatie voor uw bedrijfslocatie

Bedrijven beschikken over het algemeen meer elektrische capaciteit als bijvoorbeeld een woonhuis. Hierdoor is het mogelijk om één of meerdere laadpalen te installeren.

Elke laadpaal moet gevoed worden met een voedingskabel. Deze voeding wordt veelal getrokken en beveiligd vanuit de centrale meterkast. Het kan voorkomen dat bij het aansluiten van meerdere elektrische auto’s toch niet genoeg vermogen beschikbaar is. Geen ramp, kwalitatieve laadpalen zijn tegenwoordig  zodanig geavanceerd dat het beschikbare vermogen evenredig kan worden verdeeld over de aangesloten elektrische auto’s. Eveneens is het mogelijk om een minimum en maximum vermogen in te stellen. Dit wordt ook weleens smart charging of load balancing genoemd.

 

 

 

Laagste prijsgarantie

Uit praktijk blijkt dat veel partijen te hoge en niet marktconforme installatiekosten hanteren. Laadkompas garandeert de laagste prijs garantie bij het kopen van een laadpaal met installatie. Naast een volledige ontzorging en juist advies, kunt u bij Laadkompas erop rekenen dat u de scherpste installatiekosten betaalt.

    Onafhankelijk advies voor laadpaal bedrijf

    Wanneer u besluit om een offerte aan te vragen voor de nieuwe laadpaal via Laadkompas.nl, ontvangt u van ons een top 3 van laadpalen die qua prijs en kwaliteit het meest aansluiten bij uw persoonlijke wensen en voorkeuren    Vergelijk nu