Veelgestelde vragen

Hier vindt u de meest gestelde vragen door onze klanten met de bijbehorende antwoorden.

Technische vragen
Is mijn groepenkast en/of aansluiting geschikt voor een laadpaal? Pijl

De meeste Nederlandse groepenkasten zijn geschikt voor het plaatsen van een laadpaal. Indien u een 1-fase aansluiting heeft maar op 3-fase wil gaan laden, dan is het nodig om uw groepenkast aan te passen. Onze installateurs kunnen dat voor u doen. In zo’n geval kunt u overwegen de groepenkast meteen volledig te laten vernieuwen. De meeste Nederlandse groepenkasten hebben namelijk een technische levensduur van 20 jaar.

Kan ik zelf mijn laadpaal installeren? Pijl

Mocht u de laadpaal zelf willen installeren, dan kan dat. In dat geval leveren we de laadpaal op de gewenste locatie en kunt u zelf aan de slag. Wel vinden we het belangrijk te benadrukken dat er nogal wat technische kennis is vereist, doe dit dus alleen als de nodige expertise m.b.t. elektra aanwezig is. Ook adviseren we om dan goed vooronderzoek te doen naar de situatie thuis en het laadvermogen van de auto, bij voorkeur nog voor het kiezen en bestellen van de laadpaal. Op die manier voorkomt u later voor verrassingen te staan.

Hoe weet ik of ik een 3-fase aansluiting heb? Pijl

U kunt dit zien door in de meterkast te kijken. Op de slimme meter (die vaak wit is) staat dan ‘3×230/400v’. Daarnaast staat het vermogen ook op de (jaar)afrekening van het energiebedrijf en kan deze ook online worden opgevraagd bij de netbeheerder.

Wat betekent ‘Mode 3’? Pijl

Er zijn verschillende manieren of ‘modes’ van laden die verschillende technieken gebruiken. Mode 3 is één van de vier technieken en komt steeds meer voor, het is een moderne en zeer veilige manier van laden  waarbij de laadpaal met uw auto communiceert en bepaalt hoeveel stroom er geladen mag worden.

Deze website kan niet functioneren zonder JavaScript.