Veelgestelde vragen

Hier vindt u de meest gestelde vragen door onze klanten met de bijbehorende antwoorden.

Kosten bij de installatie
Hoeveel bedragen de installatiekosten? Pijl

De basisinstallatiekosten van een laadpaal bedragen bij Laadkompas €295,- (ex btw). Deze basisinstallatie kan door heel Nederland plaatsvinden en voorziet in de volgende diensten en materialen;

– Arbeidsloon en voorrijkosten van de installateurs
– Paal of wandmontage, testen en ingebruiksstelling van de laadpaal
– Klein materiaal

In sommige gevallen kan er meerwerk benodigd zijn, bv. voor extra bekabeling of excessief graafwerk. De kosten hiervoor kunnen van tevoren inzichtelijk worden gemaakt door foto’s naar de installateur te sturen, waarmee die op afstand een goede inschatting van de situatie maakt en een passend installatiepakket voor u kiest. Bij complexe gevallen kan ook nog een schouwing worden gepland á €195,- (ex btw).

Hoe wordt een installatiefactuur opgebouwd? Pijl

Op uw initiële factuur vind u de kosten van het door u gekozen installatiepakket en eventuele benodigde componenten en werkzaamheden die van tevoren al duidelijk zijn (en buiten het installatiepakket vallen). Vervolgens maakt onze installateur na uitvoering een werkbon op met de uitgevoerde werkzaamheden. Indien er meerwerk is geweest, bijvoorbeeld extra meters voedingskabel, dan worden extra gemaakte kosten gefactureerd.

Hoe kom ik vooraf achter mijn totale installatiekosten? Pijl

Doordat wij inmiddels duizenden laadpalen hebben gerealiseerd, kunnen wij goed inschatten welke kosten er bij een een installatie komen kijken. Vaak is een telefonische schouwing aan de hand van foto’s al voldoende. Toch kunnen er dan nog kleine dingen zijn die van tevoren niet konden worden ingeschat, zo kan het bijvoorbeeld zijn dat er 16 meter kabel i.p.v 14 meter benodigd is. Indien u vooraf volledige zekerheid wil over de totale kosten dan adviseren wij om een fysieke schouwing uit te laten voeren. De kosten hiervan zijn €195 (excl. BTW). Bij bedrijfslocaties is dit (vaak vanaf twee dubbele laadstations) aan te bevelen.

Deze website kan niet functioneren zonder JavaScript.