Kosten bij de installatie
Hoeveel bedragen de installatiekosten? Pijl

De standaard installatiekosten van een laadpaal bedragen bij Laadkompas €345,- (ex btw). Dat is momenteel de laagste prijs in Nederland die hoort bij de laagsteprijsgarantie die wij bieden. Deze standaardinstallatie kan door heel Nederland plaatsvinden en voorziet in de volgende diensten en materialen;

• Arbeidsloon van de installateurs
  • 10m voedingskabel
  • Graafwerk tot 5 meter
  • Voorrijkosten
  • Klein materiaal

In sommige gevallen kan er meerwerk benodigd zijn, bv. voor extra bekabeling of excessief graafwerk. De kosten hiervoor kunnen van tevoren inzichtelijk worden gemaakt door foto’s naar de installateur te sturen, waarmee die op afstand een goede inschatting van de situatie en de aanvullende kosten maakt. Bij complexe gevallen kan ook nog een schouwing worden gepland á €125,- (ex btw).

Hoe wordt een installatiefactuur opgebouwd? Pijl

Op uw initiële factuur vind u de kosten voor een standaardinstallatie €345,- (ex btw) en eventuele benodigde componenten en werkzaamheden die van tevoren al duidelijk zijn (en buiten de standaardinstallatie vallen). Vervolgens maakt onze installateur na uitvoering een werkbon op met de uitgevoerde werkzaamheden. Indien er bijv. 12 meter voedingskabel is gebruikt dan zal er nog 2 meter worden gefactureerd, omdat in de standaardinstallatie reeds 10 meter voedingskabel zit inbegrepen.

Hoe kom ik vooraf achter mijn totale installatiekosten? Pijl

Doordat wij inmiddels duizenden laadpalen hebben gerealiseerd, kunnen wij goed inschatten welke kosten er bij een een installatie komen kijken. Vaak is een telefonische schouwing aan de hand van foto’s al voldoende. Toch kunnen er dan nog kleine dingen zijn die van tevoren niet konden worden ingeschat, zo kan het bijvoorbeeld zijn dat er 16 meter kabel i.p.v 14 meter benodigd is. Indien u vooraf volledige zekerheid wil over de totale kosten dan adviseren wij om een fysieke schouwing uit te laten voeren. De kosten hiervan zijn €125 (excl. BTW). Bij bedrijfslocaties is dit (vaak vanaf twee dubbele laadstations) aan te bevelen.