Veelgestelde vragen

Hier vindt u de meest gestelde vragen door onze klanten met de bijbehorende antwoorden.

Gebruik laadpaal
Waarom zou ik kiezen voor een vaste kabel? Pijl

Met een vaste kabel wordt een kabel bedoeld die aan de laadpaal vast zit, die naar de auto kan worden gebracht om te laden. De andere optie is de losse laadkabel die in de kofferbak ligt, deze moet voor gebruik eerst worden gepakt en aangesloten. De belangrijkste reden om een vaste kabel te kiezen is dan ook gebruiksgemak; bij thuiskomst kunt u zo de laadkabel pakken zoals u dat kent van het tankstation. Dit zien wij dan ook het meest, waarbij de losse laadkabel nog wel een optie blijft om bij openbare stations te laden.

Een nadeel van de vaste kabel kan zijn dat sommigen het minder fraai vinden om de kabels zo duidelijk zichtbaar te hebben. Dit is een kwestie van persoonlijke smaak, het grote voordeel is dat de meeste fabrikanten laadstations uitvoeren in beide varianten (met en zonder vaste kabel) zodat u een keuze kan maken.

Kan elke elektrische auto laden met mijn laadpaal? Pijl

Ja. Laadpalen zijn namelijk universeel ontworpen zodat iedere elektrische auto hiervan gebruik kan maken. Het is echter wel raadzaam om het laadvermogen van uw laadstation in lijn te brengen met dat van uw auto. Neemt u bijvoorbeeld een laadpaal met een laadvermogen van 3,7 kW, dan duurt het gemiddeld zo’n 23 uur om een accu volledig te laden. Zo’n laadpaal past dan beter bij een hybride auto waarvan de stroom een aanvulling is op de benzine; bij een splinternieuwe Tesla die 100% elektrisch rijdt, is een laadpaal met een hoger vermogen verstandig.

Wat kost een laadpaal? Pijl

De laadstations die wij aanbieden beginnen al vanaf €500,- voor een instapmodel zonder slimme functies. Afhankelijk van de gewenste functionaliteiten kunnen de prijzen modulair opbouwen tot de full-option laadstations variërend tussen de €1.000,- en €1.500,-.

Wat is de laadsnelheid van mijn auto? Pijl

De meeste nieuwe elektrische auto’s kunnen laden op 3-fase met een gemiddelde laadsnelheid van 11kW per uur. Toch zijn er ook nog modellen die maximaal op 1-fase kunnen laden, dit zijn vaak auto’s van Aziatische fabrikanten. De laadsnelheid hiervan is 3,7 kW of 7,4 kW per uur.

Om precies te weten tegen welke snelheid uw auto (of toekomstige auto) laadt, kunt op de website van EV-database een volledig overzicht vinden met alle specificaties. Uiteraard kunt u hiervoor ook terecht bij één van onze ev-experts.

Deze website kan niet functioneren zonder JavaScript.