Veelgestelde vragen

Hier vindt u de meest gestelde vragen door onze klanten met de bijbehorende antwoorden.

Fiscale voordelen
Hoeveel bedraagt het fiscale voordeel van een laadpaal? Pijl

Het fiscale voordeel kan behoorlijk oplopen bij de aanschaf van een laadpaal. Om een beeld te geven van de voordelen voor uw onderneming, geven we onderstaand een aantal rekenvoorbeelden. Deze zijn verdeeld in drie subsidieregelingen die door de overheid worden verstrekt. De berekening gaat uit van een investering van €2.500 (excl. BTW).

Om de effectieve besparing te berekenen, trekken we eerst de subsidie af van het investeringsbedrag van €2500,-. Vervolgens vermenigvuldigen we dan met het percentage aan belasting. Dat ziet er zo uit;

MIA: 36% van € 2.500 x 25% belasting = € 225,-
Vamil: 55% van € 2.500 x 25% belasting = € 355,-
KIA: 28% van € 2.500 x 25% belasting = € 175,-

Opmerkingen bij deze berekening:

  • In deze berekening is uitgegaan van een marginaal belastingtarief van 25% (percentage 2018). Voor eenmanszaken of VOF’s is het belastingvoordeel groter en kan dit oplopen tot ruim 50%.
  • Voor de Vamil geldt dat in plaats van afschrijving in 5 jaar (20% per jaar) de aanschaf in het eerste investeringsjaar voor 75% is afgeschreven (voordeel van 55%). Dit geeft een liquiditeitsvoordeel.
  • Voor de KIA is het uitgangspunt dat de onderneming in een jaar meer dan meer dan € 2.300 en minder dan ca. € 55.000 heeft geïnvesteerd.

Indien u vragen heeft over uw fiscale voordeel dan kunt u altijd contact opnemen met Laadkompas via de chatfunctie of de contactpagina. Wij helpen u graag verder.

Waarom vragen jullie naar het voertuig dat ik wil laden? Pijl

Of een stopcontact nou goed is of niet, ze zullen beide zorgen voor stroom. Maar met één aspect moeten we rekening: het laden van een auto is op hoog vermogen. Door het laden van een auto wordt het stopcontact volledig belast. Een stopcontact mag maximaal 9,6 ampère leveren. Vrijwel alle elektrische auto’s en plug-in hybride’s zitten hier boven. Daarom is het verstandig om geen enkel risico te nemen met betrekking tot uw veiligheid.

Wat betekent ‘Mode 3’ ? Pijl

Een ander aspect is de laadtijd. U zult met een laadpaal veel sneller de auto kunnen opladen. Dat betekent dus meer elektrische kilometers en besparing in de kosten.

Deze website kan niet functioneren zonder JavaScript.