EVBox registratie
Hoe registreer ik de EVBox laadpaal? Pijl

Indien u een slim laadstation heeft dan is de registratie van uw laadstation verplicht. Deze registratie zorgt ervoor dat het laadstation is geactiveerd en de benodigde info heeft voor de facturatie. Voor alle merken die Laadkompas nu biedt, verlopen de registraties net wat anders. We geven een korte toelichting, meer informatie krijgt u bij levering van het laadstation (door middel van een sticker of een folder in de doos).

Indien u gebruik wilt maken van inzicht in verbruik of verrekening dan dient u de EVBox te registreren via een account bij Everon. Nadat u een account heeft aangemaakt bij Everon kunt u het laadpunt toevoegen, op deze link staat stap voor stap een duidelijke uitleg. Let op: indien u een EVBox Elvi (WiFi Only) heeft is registratie niet vereist doordat inzicht in verbruik niet mogelijk is.

Hoe activeer ik een laadpas of sleutelhanger? Pijl

Volg onderstaande handleiding om de laadpas/sleutelhanger te kunnen gebruiken en de transacties te kunnen volgen.

Bekijk deze video of volg de onderstaande stappen om je laadpas of sleutelhanger te activeren in onze laadbeheersoftware.

1. Klik op de plus-knop rechts onderin het dashboard en selecteer Activeer laadpas.

2. Vul de details van de laadpas in. Jouw Contract ID kun je vinden op de achterkant van de laadpas of sleutelhanger. Je kunt ook een referentienaam gebruiken. Klik op Volgende.

3. Vul de factuurgegevens voor je abonnement in. Deze informatie is gekopieerd van je accountgegevens, maar kan aangepast worden indien nodig. Klik op Volgende.

4. Selecteer je abonnement. Je kunt ook een PO-nummer voor je abonnement invullen. Klik op Volgende.

5. Neem de informatie nogmaals door en accepteer de Algemene Voorwaarden van je abonnement. Klik op Voltooi.

Je laadpas/sleutelhanger is nu geactiveerd en kan gebruikt worden bij een laadpaal.

Automatische verrekening instellen Pijl

Met automatische verrekeningen van EVBox Laadbeheer kun je automatisch de laadsessies van je werknemers volgen wanneer ze hun zakelijke auto thuis laden. Onze software stuurt jou (de werkgever of wagenparkbeheerder) een factuur voor hun verbruik en verrekent het verschuldigde bedrag automatisch met deze werknemers.

Bekijk deze video of volg de onderstaande stappen om automatische verrekening in te stellen.

Stap 1: Nodig bestuurder uit
Een zakelijk account biedt je de mogelijkheid je werknemer als Bestuurder uit te nodigen.

Wanneer je een Bestuurder uitnodigt, vraagt het systeem je een verrekeningsbedrag in te vullen. Dit is een specifiek bedrag per kWh geladen tijdens privé-transacties op het account van de bestuurder. Zodra de Bestuurder is uitgenodigd, moet deze allereerst zijn/haar account activeren.

Stap 2: Activeer assets in bestuurdersaccount
Activeer de laadpaal en de laadpas/sleutelhanger op het bestuurdersaccount door het proces te volgen. Selecteer Ja wanneer gevraagd wordt: Wil je dit laadstation toevoegen aan een bestaand account? Zoek en selecteer het bestuurdersaccount waarvan je de assets wilt activeren.

Tip: Als je niet zeker weet wat de naam van het bestuurdersaccount is, kun je deze vinden onder Accounts in het menu aan de zijkant.

De Bestuurder kan nu bij de laadpalen laden die geactiveerd zijn voor zijn/haar account met de laadpassen/sleutelhangers die geactiveerd zijn voor ditzelfde account en zal automatisch verrekend worden.

Hoe voeg ik een nieuwe gebruiker toe Pijl

Particulier account
Je kunt gebruikers aan je account toevoegen en ze één of twee van onderstaande rollen toeschrijven:
Account Admin: Dit is vergelijkbaar met de eigenaar van het account. Je kunt anderen uitnodigen, zoals familieleden, om je laadstation te gebruiken en hun laadsessies te volgen door ze de rol van Account Admin te geven.
Account Station Admin: Deze rol biedt gebruikers de mogelijkheid van afstand te helpen bij problemen met het laadstation. Je kunt bijvoorbeeld jouw lokale installateur uitnodigen als een Account Station Admin. Ze zullen echter geen inzage in je facturen hebben.

Bekijk deze video of volg de onderstaande stappen om een nieuwe gebruiker uit te nodigen.

Om een nieuwe gebruiker uit te nodigen, ga je naar de Gebruikerspagina in het menu aan de zijkant.
1. Klik op de plus-knop rechts onderin de Gebruikerspagina.
2. Vul het e-mailadres in van de gebruiker die je wilt toevoegen.
3. Wijs één of meerdere rollen aan de gebruiker toe. Klik op Uitnodiging versturen.

De gebruiker is nu uitgenodigd.

Zakelijk account
Als eigenaar van een Zakelijk account kun je zowel klanten als systeemgebruikers toevoegen aan je account.

Klanten toevoegen
Je kunt een klant aan je account toevoegen. Deze gebruikers zullen subeigenaren worden en kunnen alles inzien. Klanten kunnen Account-eigenaren zijn, wat betekent dat hun eigen normale account een subaccount van de jouwe is. Klanten kunnen ook Bestuurders zijn, wat betekent dat ze alleen hun eigen gegevens kunnen zien en gebruiken, maar geen instellingen kunnen veranderen. Bestuurders kunnen eventueel gebruikmaken van automatische verrekeningen e.d.

Systeemgebruikers toevoegen
Je kunt ook extra systeemgebruikers aan je account toevoegen. Je kunt ze één of twee van de volgende rollen toeschrijven:
Account Admin: Dit is vergelijkbaar met de eigenaar van het account. Je kunt anderen uitnodigen, zoals familieleden, om je laadstation te gebruiken en hun laadsessies te volgen door ze de rol van Account Admin te geven.
Account Station Admin: Deze rol biedt gebruikers de mogelijkheid van afstand te helpen bij problemen met het laadstation. Je kunt bijvoorbeeld jouw lokale installateur uitnodigen als een Account Station Admin. Ze zullen echter geen inzage in je facturen hebben.

Bekijk deze video of volg de onderstaande stappen om een nieuwe gebruiker uit te nodigen.

Om een nieuwe gebruiker uit te nodigen, ga naar de Gebruikerspagina in het menu aan de zijkant.
1. Kies of je een Klant of Systeemgebruiker wilt uitnodigen door te navigeren naar een van deze pagina’s.
2. Klik op de plus-knop rechts onderin de Gebruikerspagina.
3. Vul het e-mailadres in van de gebruiker die je wilt toevoegen.
4. Wijs één of meerdere rollen aan de gebruiker toe. Klik op Uitnodiging versturen.

De gebruiker is nu uitgenodigd.