Laadpaal voor de Hyundai Kona Electric.

Hyundai's Kona Electric (64 kW) is een terechte publieksfavoriet. De auto laadt snel, rijdt goed en heeft een aanzienlijke actieradius.

Gratis persoonlijk laadadvies? Wij helpen u graag.
Gratis persoonlijk laadadvies? Wij helpen u graag.
Welke laadpaal past er bij de Hyundai Kona 64kW?

Welke laadpaal past er bij de Hyundai Kona 64kW?

Hyundai doet het goed op de markt van elektronische auto’s en heeft met de Kona Electric een publieksfavoriet gecreëerd. In 2019 was het 64 kW-model de meest verkochte ev na Teslas Model 3 en die cijfers spreken boekdelen. Een belangrijke stap voor die populariteit was de reeks verbeteringen die het model toepaste met als meest in het oog springende de accucapaciteit van 64 kW (die was eerst 39).

De actieradius ging ook flink omhoog tot zo’n 400, wat de ‘range anxiety’ een stuk minder heeft gemaakt. Met deze auto kunt u ontspannen op weg en ook weer met een rustig gevoel naar huis, door de nieuwe 3-fasen-boordlader laadt u de Kona namelijk diezelfde nacht nog vol. Hiervoor heeft u dan wel een laadpaal nodig die op 11 kW laadt of hoger, dat raden wij dan ook ten zeerste aan.

laadpaal 11kw Vind een 11 kW-laadpaal

Optimaal laden van uw Kona Electric 64.
Optimaal laden van uw Kona Electric 64.

Optimaal laden van uw Kona Electric 64.

Hyundai’s keuze om het nieuwste model van een 3-fasen-aansluiting te voorzien is een grote geweest. Daarmee is de Kona Electric namelijk in een selectief gezelschap van ev’s gekomen dat binnen één nacht vol laadt, een belangrijke feature voor de consument van 2020. De Kona 64 kW haalt een maximum laadsnelheid van 11kW, mits het laadstation deze snelheid ook haalt. Dat is meteen onze eerste tip bij het maximaliseren van uw laadsnelheid.

Vervolgens is het interessant te kijken naar het stroomverbruik in huis, mocht er veel andere elektrische apparatuur zijn dan kan dit namelijk ten koste gaan van de laadsnelheid. Een goede tool om dit te beheersen is een load balancingmodule die het laadvermogen dynamisch afstemt op het overige verbruik. Stel dat er een warmtepomp draait, dan zorgt de module ervoor dat beide apparaten van stroom zijn voorzien. Daarentegen laadt uw auto ’s-nachts dan weer tegen de hoogste snelheid (als overige apparatuur uitstaat).

Persoonlijk advies
Persoonlijk advies
Blije klanten
Blije
klanten
Laagste prijs garantie
Laagste prijs
garantie
Installatie experts
Installatie experts
Een veilige installatie van uw laadpaal.
Een veilige installatie van uw laadpaal.

Een veilige installatie van uw laadpaal.

Als u heeft gekozen voor een laadpaal bij uw Hyundai, dan is het zaak om alles goed te installeren. Dit gaat dan om het laadstation zelf en eventueel de technische handelingen om load balancing te gebruiken.

Vanuit Laadkompas adviseren wij altijd om dit door één van onze gecertificeerde installateurs te laten doen. Dan weet u zeker dat dit op een goede en veilige manier gebeurt en kunt u achteraf ook nog gebruik maken van onze telefonische service mocht dat nodig zijn. Qua prijs is dit ook een veilige optie, Laadkompas hanteert namelijk ook voor de installatie een laagsteprijsgarantie.

Advies aanvragen

Laadpaal voor Hyundai Kona

Verrekenen Slimme online functies

Met een slimme laadpaal verrekent u eenvoudig de gemaakte kosten met uw werknemer, leasemaatschappij of onderneming.

Balancing Dynamic load balancing

De meeste fabrikanten bieden tegenwoordig load balancing modules aan. Zo voorkomt u piekmomenten in de stroom. Wel zo veilig.

Thuis / prive Een eigen laadpunt

Thuis laden is goedkoper dan een openbaar laadpunt en u hoeft nooit te wachten tot er een paal vrij komt.

Contact opnemen

Onze klanten
geven ons

Op basis van 152 beoordelingen

Kiyoh
Deze website kan niet functioneren zonder JavaScript.