Terug naar kennisbank

Slim laden met een Dynamisch Energiecontract

Met slim laden en een dynamisch energiecontract haalt u het meeste uit uw laadsessies. Zo bespaart u niet alleen geld, maar draagt u ook bij aan een groenere toekomst.

Facebook Youtube LinkedIn Instagram

Wat is slim laden?

Met slim laden kunt u inspelen op de wisselende tarieven van een dynamisch energiecontract door op te laden wanneer de stroomprijs het laagst is. Hierdoor kunt u uw laadstation thuis gebruiken op de meest gunstige momenten en tot wel 25-75% besparen op uw jaarlijkse laadkosten!

Doordat er steeds meer aanbod is van zonne- en windenergie veranderen de prijzen van elektriciteit elk uur van de dag, wat betekent dat de kosten voor het opladen van uw elektrische voertuig ook kunnen variëren. Bij een vast of variabel energietarief betaalt u altijd dezelfde prijs per kWh, ongeacht het tijdstip.

Wat is een dynamisch energiecontract?

Een dynamisch energiecontract is een flexibel energiecontract waarbij de prijs per kWh varieert, afhankelijk van de marktprijzen, de energievraag en het aanbod van duurzame energie. Dit betekent dat de prijs voor elektriciteit gedurende de dag kan veranderen, waardoor u kunt profiteren van goedkopere energie.

Slim laden met de Laadkompas-app

Met de Laadkompas-app kunt u eenvoudig de actuele stroomprijs bekijken en uw laadsessies starten of stoppen met één druk op de knop. Het duurt slechts 2 minuten om uw voertuig te koppelen aan de app, uw energiecontract in te stellen en aan de slag te gaan. We blijven onze app snel ontwikkelen en streven er naar om met onze volgende update dit process volledig te automatiseren.

De voordelen van slim laden

Er zijn meerdere voordelen verbonden aan het slim laden met een dynamisch energiecontract:

Kostenbesparing: Door uw elektrische auto op te laden tijdens daluren, wanneer de energieprijzen lager zijn, kunt u aanzienlijk besparen op uw energiekosten.

Minder belasting op het energienet: Slim laden helpt piekbelasting op het energienet te voorkomen door laadsessies te spreiden over de dag en zo de druk op het net te verminderen.

Stimulering van duurzame energie: Slim laden maakt gebruik van duurzame energiebronnen wanneer deze beschikbaar zijn, wat bijdraagt aan een groenere toekomst.

Gebruiksgemak: De Laadkompas-app maakt het plannen en beheren van uw laadsessies eenvoudig en inzichtelijk.

Gratis persoonlijk advies

Wij helpen u graag verder. Bel of mail ons, of vraag gratis advies. Wij zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag
van 9:00 tot 17:30.

Gratis advies aanvragen
Deze website kan niet functioneren zonder JavaScript.