EVBox laadpaal

EVBox is in 2010 opgericht door Bram van de Leur en Huub Rothengatter. Bram van de Leur heeft een achtergrond binnen elektronica, Huub Rothengatter is een voormalig Nederlandse autocoureur die is uitgekomen in de Formule 1. De succesvolle samenwerking tussen onder andere Bram en Huub heeft ervoor gezorgd dat EVBox succesvol een eerste generatie laadoplossingen heeft gelanceerd. Dit betreft een laadoplossing voor thuis (HomeLine), voor het bedrijf (BusinessLine) en een openbare oplossing (PublicLine).

Om verdere groei te realiseren heeft Gilde Private Equity in 2014 een belang genomen in de Almeerse laadpaalfabrikant. Het bedrijf is destijds verhuisd van Almere naar Amsterdam-IJburg en is momenteel gevestigd op de Amsterdamse Zuidas en heeft inmiddels kantoren geopend in onder andere New York, London, Madrid en Parijs. In 2017 heeft de Franse beursgenoteerde onderneming Engie het bedrijf voor 100% overgenomen.

De ontwikkeling van de tweede generatie laadpalen is inmiddels ingezet. In de komende jaren zal de Elvi voor thuisgebruik, een nieuwe oplossing voor bedrijfslocaties en een snellader worden gelanceerd. Ook op het gebied van software zit de fabrikant niet stel, recent is de digitale laadoplossing Everon gelanceerd die de gebruiker nog meer online mogelijkheden geeft.

 

 

 

EVBox HomeLine

Met de HomeLine laadt u tot wel 8 keer sneller dan met een stopcontact. De HomeLine is geschikt voor het laden van 1 auto tegelijk en is leverbaar met een vermogen van 3,7kW tot 22kW. Daarnaast kunt u kiezen voor een vaste kabel of contactdoos en is het mogelijk om een RVS paal bij het laadstation te bestellen indien deze niet aan de wand gemonteerd kan worden.

Met de slimme variant van de HomeLine is het mogelijk om automatisch te verrekenen. Daarnaast kan het laadstation op afstand worden uitgelezen en worden er updates geïnstalleerd.

De HomeLine is ook leverbaar in een offline (AutoStart) variant. Het grote nadeel van de Autostart variant is dat autorisatie niet mogelijk is, iedereen kan hiermee uw laadpaal gebruiken.

 

 

 

laadpaal_thuis_kopen

 

 

 

Wat zijn de verschillen tussen EVBox HomeLine en BusinessLine?

De HomeLine is uitermate geschikt voor thuisladen, de BusinessLine is de ideale laadoplossing voor bedrijfslocaties. Beide laadpalen hebben de herkenbare uitstraling met de inmiddels befaamde led-ring. De HomeLine is qua afmeting meer rechthoekig, de BusinessLine is meer ovaal. Beide palen zijn beschikbaar in zowel een online als offline variant, met of zonder vaste kabel en geschikt voor wand- of paalmontage. Qua investeringskosten zit er weinig verschil tussen de HomeLine en BusinessLine.

De HomeLine is maximaal geschikt om 1 auto tegelijk op te laden. De laadpaal is hiermee ingesteld op thuisgebruik. Dit is gedaan door de fabrikant doordat de elektravoorziening van de meeste woningen maximaal 1 auto goed tegelijkertijd kan opladen.

De BusinessLine kan worden geleverd als enkele variant (slechts één auto) en is ook leverbaar als dubbele variant zodat er twee auto’s kunnen worden opgeladen. De dubbele BusinessLine wordt vaak geplaatst op grote parkeerlocaties. Wat handig is, is dat de BusinessLine kan worden ingezet binnen een netwerk zodat er totaal tot 20 laadpalen per hub kunnen worden aangesloten. Dit alles is te bedienen vanuit slechts één backoffice zodat er een mooie laadoplossing ontstaat.

 

Advies aanvragen

 

 

 

 

 

 

App

Hey EVBox is de app die ervoor zorgt dat het laadstation via uw mobiel makkelijk kan worden bediend. De app geeft inzicht in de laadsessies en geeft de mogelijkheid om het laden op afstand zowel te starten of te stoppen. Het is mogelijk om meerdere laadpalen aan uw account toe te voegen zodat u in control bent over alle laadpalen.

Backoffice

De backoffice geeft inzicht in het gebruik van de laadpaal. De laadbeheersoftware zorgt ervoor dat verrekening en facturatie van laadsessies voor privé- en openbare laadsessies is geautomatiseerd. Een abonnement op een aangeschaft laadpaal is hiervoor verplicht, de kosten hiervoor bedragen ongeveer €5 per maand per laadpunt.

In de backoffice zijn diverse mogelijkheden beschikbaar om het stroomverbruik zo efficiënt mogelijk te laten verlopen. Hiervoor zijn functies zoals smart charging ontwikkeld. Daarnaast zijn er diverse opties om laadtarieven, laadtijden en LED-ring indicaties in te stellen.

 

Advies aanvragen

 

 

 

 

 

Advies aanvragen

 

 

Waarom kiezen voor EVBox?

EVBox werkt met een modulaire prijsopbouw en heeft een goedkoper instapmodel beschikbaar die naar eigen wens is te configureren. Voor thuislocaties adviseren wij vaak de Elvi of HomeLine.

Voor bedrijfslocaties adviseren wij vaak de BusinessLine die beschikbaar is in zowel een enkele als dubbele uitvoering. Laadpaal accessoires Wij leveren en installeren diverse producten van EVBox zoals de HomeLine voor thuisgebruik en de BusinessLine voor zakelijk gebruik.

 • Gunstige prijs/kwaliteitverhouding
 • Betrouwbaar, weinig storingen
 • Laadpaal naar wens te configureren
 • Robuuste modulaire opbouw
 • Onderhoudsarm tot onderhoudsvrij

 

 

 

 

 

EVBox BusinessLine

De BusinessLine is de ideale oplossing voor bedrijfslocaties. Steeds meer medewerkers en bezoekers rijden elektrisch, het bieden van de juiste zakelijke infrastructuur wordt steeds belangrijker.

De BusinessLine zorgt ervoor dat de kosten worden verrekend met de gebruiker. Daarbij heeft de beheerder van de laadpaal de eventuele mogelijkheid om zelf de laadtarieven voor gebruikers in te stellen.

Tip: De dubbele BusinessLine is te verkrijgen in een configuratie waarin slechts 1 voedingskabel naar het laadstation gaat en waarbij de stroom in het laadstation zelf wordt verdeeld. In de aanschaf wordt de BusinessLine dan iets duurder maar de installatie wordt een stuk goedkoper!

 

 

 

 

 

EVBox pionier binnen de laadpalenmarkt?

EVBox staat bekend als pionier binnen de laadpalenmarkt. De fabrikant is sinds de start uitermate succesvol geweest in het uitrollen van de HomeLine (voor thuislocaties) en de BusinessLine (voor bedrijfslocaties). Het strakke design en de keuze uit diverse opties zonder meerprijs (zoals bijv. een vaste kabel of een andere kleur cover) zorgt ervoor dat het merk erg geliefd is bij zijn gebruikers. De betrouwbaarheid van de laadpaal en service vanuit de fabrikant zorgt ervoor dat gebruikers zelden tot nooit problemen ondervinden als gevolg van het gebruik.

Ten opzichte van andere laadpaalfabrikant is EVBox iets duurder. De afgelopen jaren hebben aangetoond dat deze hogere prijs is gerechtvaardigd doordat er zeer robuuste en onderhoudsarme laadpalen zijn geleverd. De visie van EVBox is dan ook dat een laadpaal gemakkelijk tien tot vijftien jaar mee moet gaan, als Laadkompas zijnde ondersteunen wij dit uiteraard van harte.

 

 

 

 

 

EVBox Elvi laadpaal

De Elvi is de naam van het nieuwe laadstation van EV Box. De Elvi wordt verwacht in het twee halfjaar van 2019 en is net als de HomeLine geschikt voor het laden van 1 auto. De Elvi is daarnaast enkel leverbaar met vaste kabel en kan alleen aan de wand gemonteerd worden. Koop nu de EVBox Elvi laadpaal 

Update: juli 2019
Na jarenlange ontwikkeling heeft EVBox de Elvi gelanceerd. Elvi is het nieuwste flagship product van de Nederlandse marktleider EVBox. Elvi is op verschillende manieren goed ontworpen en gemakkelijk te gebruiken. Zo heeft de Elvi een click-on functie en modulair ontwerp. De vaste laadkabel op het laadstations kan worden geupgrade zodat deze klaar is voor een volgende elektrische auto!

Tip: Indien u een Elvi met vaste kabel neemt, zorg er dan voor dat de vaste kabel geschikt is voor een minimaal vermogen van 11kW. Op deze manier bent u goed voor de toekomst voorbereid.

Meer weten over EVBox Elvi

 

 

Wat zijn de plus en minpunten van EVBox


Onze EV-experts vinden de robuuste en modulaire opbouw van de laadpaal het grote voordeel van de EVBox. Als elektrische rijder is het immers belangrijk dat de laadpaal voor een lange periode meegaat. De laadpaal is daarnaast onderhoudsarm onder andere doordat deze op afstand kan worden uitgelezen. Daarnaast zijn de HomeLine en BusinessLine zonder meerprijs leverbaar in zes verschillende kleuren covers. Ondanks het goedkope instapmodel kan de prijs van de EV Box oplopen naarmate het laadvermogen toeneemt en er voor aanvullende opties wordt gekozen. Doordat de cover niet standaard bij de paal is inbegrepen moet deze apart worden aangeschaft.

 • Gunstige prijs/kwaliteitverhouding
 • Betrouwbaar, weinig storingen
 • Laadpaal naar wens te configureren
 • Robuuste modulaire opbouw
 • Onderhoudsarm tot onderhoudsvrij

  Onafhankelijk en vrijblijvend advies

  Een elektrische laadpaal voor uw auto kopen, is geen dagelijkse bezigheid: het is een investering voor de langere termijn. Bij Laadkompas.nl snappen we dit. De voordeligste laadpaal hoeft immers niet automatisch het beste laadstation te zijn en de duurste laadpalen zijn niet per definitie de beste laadstations voor uw persoonlijke situatie.

  Benieuwd of een EV Box laadpaal de juiste keuze voor u is? Vraag dan nu de gratis vergelijking aan en ontvang vrijblijvend advies over de laadpaal die voor u het meest geschikt is.


  Advies aanvragen