Waarom kiezen voor Alfen laadpaal?

Alfen staat bekend om een compacte en robuuste premium laadoplossing die voorzien is van de nieuwste technische snufjes. De relatief hoge prijs is goed verklaarbaar door het gebruik van Europese A-kwaliteit componenten en het geïntegreerde display. De productie van de laadpaal vindt plaats in Almere, waar ook energie opslagsystemen en transformatorstations worden gebouwd.

Eén van de grote voordelen van een Alfen laadpaal is dat deze sim-lock vrij is. Dat betekent dat je vrij bent om een aanbieder te kiezen voor het beheer en de eventuele verrekening van de laadpaal. Dit in tegenstelling tot andere merken waarbij de fabrikant ook de achterliggende software meelevert. Bij andere fabrikanten zorgt dit verdienmodel vaak voor een verschuiving van de focus van de hardware naar de software.

Alfen geeft (met succes) aan zich enkel te willen richten op het zo goed mogelijk produceren van de laadpaal zelf. Hierdoor is Alfen in staat om technische ontwikkelingen te presenteren, zo is het bijvoorbeeld mogelijk om tegen een eenmalig bedrag van €179 load balancing via de slimme meter toe te voegen. Bij andere fabrikanten is naast een eenmalig bedrag vaak ook een maandelijks abonnement verplicht.

 

Beste laadpaal voor Alfen

 

 

 

 

Alfen laadpaal voor bedrijfslocaties

De Alfen Eve Double Pro-line is het vlaggenschip en is uitermate geschikt voor bedrijfslocaties. De laadpaal is ontworpen voor intensief gebruik met regelmatige wissel van gebruikers. De laadpaal kan naar wens op de wand of op een paal worden gemonteerd. Bedrijven kunnen daarnaast hun eigen logo aan de gebruiker presenteren door middel van het kleurenscherm. De opgebouwde configuratie zorgt er voor dat er een intern slim laadnetwerk tot wel 100 oplaadpunten kan worden samengesteld. Dit heeft als voordeel dat het vermogen over vele ladende voertuigen kan worden verdeeld en dat tegelijkertijd de oplaadsnelheid wordt gemaximaliseerd. Daarnaast is het mogelijk om laadprioriteiten naar wens te configureren. Dit maakt het mogelijk om de laadstations te integreren en verbinden met zelf-opgewekte hernieuwbare energie, flexibele energietarieven en energieopslag.

 

Ik wil advies over Alfen laadpaal

 

 

 

 

Alfen laadpaal voor thuis

Alfen biedt twee oplossingen voor thuis. De eerste variant is de Eve Single S-line die maximaal kan laden tot 7,4kW en daarmee zeer geschikt is voor 1-fase aansluitingen. Het compacte laadstation is te verkrijgen tegen een scherpe prijs. De prijs is relatief laag voor de kwaliteit als gevolg van het ontbreken van het display en RFID. Gebruik van een laadpas is hiermee niet nodig, het is plug & charge.

Het meest verkochte laadstation voor thuis is echter de Eve Single Pro-line die zowel op 1-fase als 3-fase kan laden. De Pro-line zit in een zeer kleine moderne behuizing en heeft een full colour display voor instructies. Door het onderling verbinden van meerdere Pro-lines is het daarnaast mogelijk om een laadnetwerk te creëren.

De sim-lock vrije functie van het laadstation zorgt ervoor dat keuze en integratie met ieder OCPP-conforme backoffice voor registratie van energieverbruik, transactiegeschiedenis en toegang op afstand mogelijk is. Het is daarnaast ook mogelijk om het eigen managementsysteem van Alfen te gebruiken.